Bülten'den

Merhaba,

Bilim ve Sanat Vakfı’nın 30. yılındaki ilk Bülten’le huzurlarınızdayız. Yenilenmenin verdiği dingin bir enerjiyle hazırladığımız Bülten 90, Ocak - Nisan 2016 tarihleri arasındaki faaliyetlerin değerlendirmelerini içeriyor. Programlarımıza dair değerlendirme yazılarını yepyeni bir formatta beğeninize sunuyoruz. 1990’daki ilk merhabamızdan bugüne Bülten serencamımızı da sayfalarımız arasında bulacaksınız.

Baharı geride bıraktık. Bilim ve Sanat Vakfı’nda geçtiğimiz dönem bahar seminerleri, araştırma merkezlerimizin hazırladığı yuvarlak masa toplantıları, atölyeler ve paneller gibi akademik toplantıların yanında, Turgut Cansever Hocamızın 7. vefat yılı münasebetiyle düzenlediğimiz “Bir Şehir Kurmak ve Yeni Bir Gündem İnşa Etmek” başlıklı panel de faaliyetlerimiz arasında yerini aldı. Ayrıca alanında bir ilki gerçekleştiren Medya ve İletişim Çalışmaları Çalıştayı’na ev sahipliği ettik. “2015’te Türkiye Ekonomisi” ve “2015’te Türk Dış Politikası”, iz bırakan diğer panel başlıklarıydı. Ayrıntılar, ilerleyen sayfalarda okuyucusunu bekliyor.

Bilim ve Sanat Vakfı’nda Nisan ayından itibaren Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın katkılarıyla 2016 Uluslararası ÖğrencilerİhtisasProgramı seminerleri başladı. Programın ilk dönem seminerleri tamamlandı.

Yaz döneminde 18-24 yaş arasındaki gençlere yönelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli yeni bir projenin müjdesini de verelim. 11 Temmuz – 1 Ekim 2016 tarihleri arasında sürdürülecek Sinemaya Genç Adımlar belgesel sinema atölyesi, İstanbul Şehir Üniversitesi ortaklığı ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Marmara Medya Merkezi teknik desteği ile yürütülecek.

Molasayfalarımızda Ramazan ikliminden iki yazı; Refik Halid Karay’dan bir gazete fıkrası ve Tanpınar’ın Mahur Beste’sinden tadımlık parçalar, umarız bir anlığına da olsa, bizi edebiyatın mümbit ülkesine götürür. Vefat yıldönümü vesilesiyle bugünlerde hasretle andığımız Cahit Zarifoğlu’nun Avrupa seyahati sırasında tuttuğu günlüğünden 1967 yılında Almanya’nın Calw şehrindeki notlarına yer verdik.

Hayırlı bayramlar. Güz döneminde buluşmak dileğiyle.

Hayırda kalın.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.