KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

İslami Finansın Dünü, Bugünü, Yarını

Mehmet Saraç

8 Nisan 2017 Cumartesi 17:30 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Nisan ayı “Özel Etkinlik” toplantı dizisi çerçevesinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi olan ve aynı zamanda İslam İktisadı Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürlüğünü de yürüten Doç. Dr. Mehmet Saraç’ı misafir edeceğiz. Saraç, İslami Finansın Dünü, Bugünü, Yarını üzerine bir sunum gerçekleştirecektir. Toplantı, 8 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 17.30’da Şakir Kocabaş salonunda başlayacaktır.

Mehmet Saraç, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Lisans Programından 1990 yılında mezun oldu. Aynı Üniversitenin Muhasebe-Denetim Yüksek Lisansı tamamladıktan sonra Amerika’da George Washington Üniversitesi’nde Muhasebe ve Vergi Yüksek Lisans programını bitirdi ve Washington D.C. Yerel Yönetimi Finansal Gelişme Projesinde çalıştı. 1998 yılında Türkiye’ye dönerek Boğaziçi Üniversitesi’nde Finans alanında doktoraya başladı. Doktora çalışmasını bitirdiği 2004 yılına kadar aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı ve bu sürede özel sektör için danışmanlıklar yaptı. 2007 yılında Sakarya Üniversitesi’ne Yardımcı Doçent olararak atandı. 2012 yılında Doçent oldu ve finans alanında Sakarya Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İstanbul Şehir Üniversitesinde dersler verdi. Sakarya Üniversitesi bünyesinde İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim Dalı’nı kuruluşunda ve bu alanda Türkiye’deki ilk disiplinlerarası yüksek lisans programını başlatılmasında etkin rol oynadı ve bu anabilim dalının başkanlığını yürüttü. 2015 yılında atandığı İstanbul Üniversitesinde de aynı şekilde disiplinlerarası anlayışla İslam İktisadı ve Finansı yüksek lisans ve doktora programlarının kurulmasında etkin rol oynadı ve bu alanda dersler vermeye devam etti. Şubat 2016’da İstanbul Üniversitesi İslam İktisadı Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürlüğüne atandı. Akademik çalışmaları İşletme finansı, faizsiz finans ve katılım bankacılığı ve finansal kurumlar ve piyasalar üzerine yoğunlaşmaktadır. Bu alanlarda makale, bildiri, kitap ve çevirileri bulunmaktadır. MÜSİAD danışma kurulu üyesidir.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş salonunda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.