KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Tarihsel Arka Planıyla Yemen Krizi

Zekeriya Kurşun

6 Haziran 2015 Cumartesi 17:00 Salon: ARAŞTIRMA II SALONU

KAM “Ortadoğu Konuşmaları” serisinin yirmi dördüncüsünde Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Prof. Dr. Zekeriya Kurşun’u misafir edeceğiz. Kurşun, “Tarihsel Arka Planıyla Yemen Krizi” başlıklı bir sunum yapacak. Toplantı, 6 Haziran Cumartesi günü saat 17:00’de Araştırma II salonunda başlayacak.

Zekeriya Kurşun, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamlayan Kurşun, yüksek lisans ve doktora derecelerini Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden aldı. Osmanlı dönemi Arap coğrafyası ve Ortadoğu'nun yakın dönem siyasi tarihi üzerine Arap ve Avrupa ülkelerinin arşivlerinde araştırmalar yaptı. 'Yol Ayrımında: Türk-Arap İlişkileri' (İrfan Yayınevi, 1994), 'Necid ve Ahsa'da Osmanlı Hakimiyeti: Vehhabi Hareketi ve Suud Devleti'nin Ortaya Çıkışı' (Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1998), 'Basra Körfezi'nde Osmanlı - İngiliz Çekişmesi: Katar'da Osmanlılar 1871-1916' (Türk Tarih Kurumu Yayınları, 2004) isimli kitapların yazarı olan Prof. Dr. Kurşun, aynı zamanda Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği (ORDAF) Başkanı olarak görev yapıyor. 

 

*Toplantı, herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Araştırma II salonunda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.