KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Uluslararası İlişkilerde Özgün Kuram Potansiyeli: Anadolu Ekolü Mümkün mü?

Ersel Aydınlı

16 Nisan 2014 Çarşamba 18:30 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM “Küresele Kuramsal Bakışlar” toplantı dizisinin onuncusunda Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Ersel Aydınlı’yı misafir edeceğiz. Aydınlı, son dönem Türkiye’deki uluslararası ilişkiler çalışmalarının önemli tartışma konularından olan Anadolu Ekolü’nün imkanı üzerine bir sunum yapacak. Toplantı, 16 Nisan Çarşamba günü saat 18:30’da Şakir Kocabaş salonunda başlayacak.

Ersel Aydınlı, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesidir. Lisansını Polis Akademisi ve Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1990 yılında alan Aydınlı, uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans derecesini 1996 yılında George Washington Üniversitesi’nden almıştır. Doktora çalışmalarını 2001 yılında McGill Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında tamamlayan Aydınlı, doktora sonrası çalışmaları için Harvard Üniversitesi’nde bulunmuştur. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında gerek ulusal gerekse uluslararası birçok çalışmaya imza atmıştır. Aydınlı’nın güncel çalışma alanları arasında Türk dış politikası, devlet dışı aktörler, yerli uluslararası ilişkiler kuramları ve ulus-ötesi güvenlik bulunmaktadır.

 

 

*Toplantı, herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş salonunda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.