SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Çatışma ve Müzakere Osmanlı'da Türkçe ve Ermenice Dramatik Edebiyat

Mehmet Fatih Uslu

17 Mayıs 2014 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi, Kırkambar Kitap etkinliği kapsamında 17 Mayıs Cumartesi günü Mehmet Fatih Uslu'yu misafir ediyor. Uslu ile Çatışma ve Müzakere Osmanlı'da Türkçe ve Ermenice Dramatik Edebiyat isimli kitabını konuşacağız.

Mehmet Fatih Uslu Çatışma ve Müzakere’de, Osmanlı’da modern dramatik edebiyatın 19. yüzyılın ikinci yarısındaki yükselişini, Ermenice ve Osmanlı Türkçesi ile yazılmış metinleri beraber okuyarak anlamaya çalışıyor. Mıgırdiç Beşiktaşlıyan, Bedros Turyan, Hagop Baronyan, Şinasi, Namık Kemal, Abdülhak Hâmid, Ahmet Midhat ve Şemseddin Sami’nin ürettiği dramatik edebiyat örneklerini incelemek, imparatorluğun dönüşümünü ve krizini açıklamanın bir yöntemi olabilir mi şüphesinden yola çıkıyor. 

Uslu, dönem içinde üretilmiş bu çift dilli tiyatro edebiyatında farklı dramatik metin türlerinin, hem siyasal ve toplumsal olarak nelere delalet ettiğini hem de kamusal iletişimde nasıl bir rol üstlendiğini sorgulamanın, yeni anlama imkânları açacağını umut ediyor.

Kırkambar Kitap

Çatışma ve Müzakere Osmanlı'da Türkçe ve Ermenice Dramatik Edebiyat*

Mehmet Fatih Uslu**
 
17 Mayıs 2014 Cumartesi 15.00
 
Şakir Kocabaş Salonu

 

*İletişim Yayınları, İstanbul:2014.

** Dr., İstanbul Şehir Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.