TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Hane’lerden Numaralı Ev’lere İstanbul 1927

Erol Ölçer

16 Kasım 2015 Pazartesi 17:00 Salon: VEFA SALONU

Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak birincil tarihî kaynakların okunması/tartışılması düşüncesiyle düzenlediğimiz Tarih Okumaları başlıklı toplantılar serisinin 2015-2016 döneminde gerçekleştireceğimiz oturumlarını erken Cumhuriyet döneminde çeşitli saiklerle oluşan şehircilik literatürüne ayırıyoruz. Bu çerçevede serinin ilk programında Osman Nuri Ergin tarafından 1927 nüfus sayımları sırasında İstanbul’daki 6800 civarında sokak ve caddede yer alan binanın mahiyeti, kat adedi, yapı türüne dair tuttuğu istatistikî cetvellerden yola çıkılarak hazırlanan ve 1927 İstanbul’unun adeta sayısal fotoğrafını çeken Hane’lerdenNumaralı Ev’lere: Osman Nuri Ergin’den 1927 İstanbul’u Bina ve Arazi Cetvelleri* adlı kitabı, kitabı hazırlayan Erol Ölçer ile tartışmaya ve anlamlandırmaya çalışacağız. 

* Erol Ölçer, Hane’lerden Numaralı Ev’lere: Osman Nuri Ergin’den 1927 İstanbul’u Bina ve Arazi Cetvelleri, İstanbul: Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, 2015. Kitap hakkında bkz:

http://www.zeytinburnu.bel.tr/Document/Document/36701b0d.pdf

 

Bu programın, BSV Bülten'in 89. sayısı 69-71 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/252/1528/hane_lerden_numarali_ev_lere

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.