Adnan Büyükdeniz vefat etti!

18 October 2009

 Dr. Adnan Büyükdeniz

 

1958 yılında Adana’da doğan Dr. Büyükdeniz, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden (1980) mezun oldu. Lisansüstü eğitimini İngiltere’de sürdürerek, London School of Economics’ten İktisat Diploması (1981) ve İktisat yüksek lisansı (1982) derecelerini elde etti. “Türkiye’de 1980 Sonrası Faiz Politikaları ve Etkileri” konulu tezi ile 1990 yılında İstanbul Üniversitesi’nde doktora çalışmasını tamamladı. Büyükdeniz'in Bilim ve Sanat Vakfı Yayınları arasında çıkan "Türkiye'de Faiz Politikaları" isimli kitabı, Milliyet Gazetesi 1992 yılı Ekonomi Birincilik ödülü aldı.

Adnan Büyükdeniz, TÜSİAD'da 1983-1985 yılları arasında Ekonomi Araştırma Uzmanı, 1985-1994 döneminde de danışman olarak çalıştı. 1985 yılı sonunda Albaraka Türk'e katılan burada üst düzey görevlerde bulunan Büyükdeniz, Haziran 2003'te Genel Müdürlüğe atandı. Yurtdışında çeşitli bankacılık ve yatırım fonu kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği yapan Büyükdeniz, 1992-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesi'nde Para Teorisi ve Politikası, Uluslararası İktisat ve benzeri dersler verdi.

Büyükdeniz, 1989-2008 yıları arasında Bilim ve Sanat Vakfı’nda “İktisadi Düşünce ve İktisad Teorisi”, “İktisat Politikaları ve Türkiye Ekonomisi”, “İki İktisadî Sorun: Sigorta ve Döviz” “Türkiye Ekonomisinde Yapısal Sorunlar (Borçlanma)”, “Finansal Krizler ve İstikrar Programları”, “Çok Ortaklı Şirketler ve Faizsiz Bankacılık” gibi konularda 20’yi aşkın seminer yaptı.

Günlük gazetelerde Türkiye ekonomisi üzerine yüzlerce makale kaleme alan Dr. Büyükdeniz aydı zamanda profesyonel bir fotoğrafçıydı.
Büyükdeniz, Bereket Vakfı başta olmak üzere pek çok STK'da kurucu ve aktif üye olarak da yer almıştı.

EDITOR'S CHOICE

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


FOLLOW US

Add your e-mail address here to be informed about our programs (seminars, symposiums, panels, etc.).