Bülten 92. sayı çıktı!

11 Mart 2017 Cumartesi

Merhaba,

Baharın habercisi sayılan günlerde elinizde olmasını umduğumuz Bülten 92 ile huzurlarınızdayız. Bu sayıda Eylül-Aralık 2016 tarihleri arasında merkezlerin yürüttükleri faaliyetlerin ve güz döneminde Bilim ve Sanat Vakfı’nda ev sahipliğini yaptığımız programların değerlendirmelerini bulabilirsiniz.

Geçtiğimiz dönem zarfında öne çıkan programlar, yeni başlayan ve devam eden projeler, süreli yayınlar, güz seminerleri ve 2016-2017 Kademe Programı’na dair haberler, mutat olduğu üzere, Bülten’in Havadis bölümünde sıralandı.

2016 yılının son aylarında Suriye’de ve genel olarak İslam coğrafyasında yaşanan trajik hadiseler, günlük hayatımızı gölgeleyen daimi bir burukluğu da beraberinde getirdi. Bu vesileyle Mola sayfalarımızın ilkinde Cahit Zarifoğlu’nun Afgan Savaşı’ndan dolayı benzer hassasiyetlerle kaleme aldığı Anlaşılması Zor Bir İnsanlık adlı şiirine yer verdik. Diğer Mola sayfalarımızda Cenap Şahabettin’in Bağdat mektubunda bugün yerle bir olan Bağdat’ın yüzyılın başındaki imgesini okuyacaksınız. Mola’ ların sonuncusunda ise iki muhterem sanatçının, Hattat Hâmid Aytaç ve Hattat Hasan Çelebi’nin birer rüyası yer alıyor.

Bu sayıdan itibaren BSV Bülten’de yeni çıkan kitaplara dair değerlendirme yazıları, okurunu bekliyor olacak. Bülten 92’de görücüye çıkan ilk kitap yazısı, yakın bir zamanda yeniden yayına hazırlanan, E. F. Schumacher imzalı, Mustafa Özel’in dilimize aktardığı bir klasik kabul edilen Aklı Karışıklar İçin Kılavuz üzerine yazıldı.

Yayın ekibi olarak heyecanla hazırladığımız dergimizi beğeninize sunuyoruz.

Yeni mevsimlerde güzel haberlerle buluşmak umuduyla. Hayırda kalın.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.