Bülten 93. sayı çıktı!

19 Haziran 2017 Pazartesi

Merhaba,

Ramazan ayında Bülten 93 ile huzurlarınızdayız. Bu sayıda Ocak-15 Nisan 2017 tarihleri arasında merkezlerin yürüttükleri faaliyetlerin ve güz döneminde Bilim ve Sanat Vakfı’nda ev sahipliğini yaptığımız programların değerlendirmelerini bulabilirsiniz.

Geçtiğimiz dönem zarfında öne çıkan programlar, yeni başlayan ve devam eden projeler, süreli yayınlar, bahar seminerleri ve 2016-2017 Kademe programına dair haberler, mutat olduğu üzere, Bülten’in Havadis bölümünde sıralandı.

Bu sayının mola sayfalarında hüsnühata dair metinlere yer verdik. İlk molada Uğur Derman’ın hattat Hulusi Efendi’ye dair Fuad Şemsi İnam’dan aktardığı bir hikâyeciği okuyacaksınız. Eski sanatkârların ellerini olduğu kadar gönüllerini de terbiye ettiğini anlatır bir kıssa. Diğer mola sayfalarımızda Macaristanlı bir ressamın Sultanahmet Camii’ndeki Ali Haydar Bey’in levhası önündeki hayranlığını ve Elmalılı Hamdi Yazır’ın alimliği yanında meşkte de itibar sahibi olduğunu göreceksiniz. Son molamızda Necmüddin Okyay hocası Arif Efendi’yi anlatmaya devam ediyor. Dikkatinize sunarız.

Yayın ekibi olarak heyecanla hazırladığımız dergimizi beğeninize sunuyoruz.

Yeni mevsimlerde güzel haberlerle buluşmak umuduyla.

Hayırda kalın.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.