KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Türkiye’yi Konumlandırmak: Jeopolitik Zihniyet ve Türkiye’de Ordu

Murat Yeşiltaş

22 Kasım 2014 Cumartesi 15:00 Salon: ZEYREK SALONU

Küresel Araştırmalar “TEZAT” toplantı dizisinin altmış beşincisinde Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Murat Yeşiltaş’ı misafir ediyor. Yeşiltaş, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde hazırladığı “Locating Turkey: Geopolitical Mentality and the Military in Turkey” başlıklı doktora tezi üzerine bir sunum gerçekleştirecek. Toplantı, 22 Kasım Cumartesi günü saat 15:00’te Zeyrek Salonu’nda başlayacak.

Murat Yeşiltaş, Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Doktora derecesini 2012 yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladığı “Locating Turkey: Geopolitical Mentality and The Military in Turkey” başlıklı teziyle aldı. 2008-2009 yılları arasında Lancaster Üniversitesi’nde misafir araştırmacı, 2010-2011 yılları arasında da Virginia Tech State University, Graduate School of Government and International Affairs’da misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Halen Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışan Yeşiltaş; eleştirel jeopolitika, siyasal coğrafya ve karşılaştırmalı dış politika analizi üzerine dersler vermektedir. Akademik olarak eleştirel jeopolitika, siyasal coğrafya, Türk dış politikası ve Ortadoğu gibi alanlarla ilgilenen Yeşiltaş’ın; Middle East Critique, Journal of South Asian and Middle Eastern Studies, Perception: Journal of International Affairs, International Relations, Jeopolitik, Bilgi ve Akademik Orta Doğu gibi dergilerde yayınlanan çok sayıda çalışması mevcuttur. Türkiye’yi Konumlandırmak: Türkiye’deki Jeopolitik Zihniyetler isimli bir kitabı üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

 

*Toplantı herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Zeyrek salonunda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: 
kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.