KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

İslam'ı Yazmak

Mahmut Mutman

25 Nisan 2015 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM “Kitap-Makale Sunumları” konuşma serisinin Nisan ayındaki toplantısında İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Mahmut Mutman’ı misafir edecek. Mutman, The Politics of Writing Islam: Voicing Difference (Bloomsbury, 2014) isimli kitabı üzerine bir sunum yapacak. Toplantı 25 Nisan Cumartesi günü saat 15:00’te Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacak.

Mahmut Mutman, lisans ve yüksek lisans derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden aldı. Doktora çalışmalarını University of California’da tamamlayan Mutman; eleştirel teori, postkolonyal çalışmalar, İslam ve şarkiyatçılık gibi alanlarda akademik çalışmalarını sürdürmektedir.Halihazırda Batı dünyasında İslam üzerine yapılan  çalışmalar, yazılar ve İslam’ın temsil biçimleri üzerine eleştirel bir bakış açısı sunan The Politics of Writing Islam: Voicing the Difference isimli kitabın yazarı ve Oryantalizm, Hegemonya ve Kültürel Fark kitabının da editörlerinden olan Mutman, halen İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çalışmaktadır.

 

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM    

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.