KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Nükleer Müzakereler ve İran’ın Ortadoğu Politikası

Hakkı Uygur

18 Nisan 2015 Cumartesi 17:00 Salon: ZEYREK SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi “Ortadoğu Konuşmaları” toplantı dizisinin yirmi üçüncüsünde Dr. Hakkı Uygur’u misafir ediyor. Uygur, İran’ın nükleer programı ve Batı’yla ilişkileri çerçevesinde Ortadoğu politikasına dair bir sunum yapacak. Toplantı, 18 Nisan Cumartesi günü saat 17:00’de Zeyrek Salonu’nda başlayacak.

Hakkı Uygur, Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini Tahran Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İslam Kültür ve Medeniyeti Tarihi Bölümü'nden aldı. Doktora çalışmalarını 2014 yılında Tahran Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. 2010-2014 yılları arasında merkezi Tahran’da bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı'na Üye Ülkeler Parlementolar Birliği'nde İdare ve Protokol Amirliği görevini yürüten Uygur; SETA, TASAM ve Al Jazeera Araştırma Merkezi gibi düşünce kuruluşlarına İran hakkında çeşitli raporlar hazırladı. Anlayış dergisinde yazıları yayımlanan Uygur, Farsça’dan Türkçe’ye İran ve Bölge Jeopolitiği(İzzetullah İzzeti, Küre Yayınları, 2005), Hatıralar (Haşimi Rafsancani, Pınar Yayınları, 2006),Payitahtın Son Yıllarında Bir Sefir (Han Melik Sasani, Klasik Yayınları, 2006) ve İran: Ulusal Kimlik İnşası (Hamid Ahmedi, Küre Yayınları, 2009) gibi çeşitli kitaplar tercüme etmiştir.

 

*Toplantı herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Zeyrek salonunda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.