SAM SEMİNERLER

Cami ve Mimari

Halil İbrahim Düzenli, Celâleddin Çelik, Yusuf Civelek

Modern zamanların önemli meselelerinden ikisi cami ve mimari. Cami her devirde bir taraftan toplanmanın, bir araya gelmenin mekanı iken, diğer taraftan her devrin özelliğine göre çeşitli sembolik anlamların yüklendiği somut binalardır. Bu bakımlardan her modern disiplinin konusudur. Cami ve mimariyi birlikte anmak ise bu seminerin bir anlamıyla daraltılmış çerçevesini belirlemektedir. Özellikle modern zamanlarda cami meselesine odaklanacak olan seminer üç konuşmacının yorumlarıyla meseleye bir giriş mahiyetindedir. Seminer aşağıdaki sorulara cevaplar üretme arayışında olacaktır: Camiin yapılı çevredeki konumu ve algısı geçmişten bu yana ne tür değişimlere uğramıştır? Cami tasarlamakla diğer yapıları tasarlamak arasında bir fark var mıdır? Cami mimarisine yüklenen anlamların daraltılmış bir gelenek-modernite ikileminden başka yerde karşılığı bulunabilir mi? Cami bir mabetten mi ibarettir? Caminin mimari olarak geçmiş ile zaruri bir bağı olmalı mıdır yoksa bu ilişki önemsiz midir?

SEMİNER PROGRAM LİSTESİ

Salon Tarih Saat Seminer Semineri Veren Açıklama
ZEYREK SALONU 30.03.2019 16:15 2 Halil İbrahim Düzenli
ZEYREK SALONU 6.04.2019 16:15 2 Celâleddin Çelik Telafi Semineri 20 Nisan 2019 tarihinde saat 13.45'te Zeyrek Salonu'nda yapılmıştır.
ZEYREK SALONU 13.04.2019 16:15 2 Yusuf Civelek

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.