SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Edebiyat ve Gelenek Bağlamında Kahramanın Yolculuğu

Gökdemir İhsan

22 Ağustos 2015 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Sohbet etkinliği kapsamında 22 Ağustos 2015 Cumartesi günü Gökdemir İhsan’ı misafir ediyor.

Gökdemir İhsan’dan “Edebiyat ve Gelenek Bağlamında Kahramanın Yolculuğu” başlığıyla Kahramanın Sonsuz Yolculuğu’nun eleştirel okumasını içeren bir sunum dinleyeceğiz. İnsan niçin hikâye anlatır ve niçin dinler? İnsanlar hikâyelerini nasıl anlattı? Bildiğimiz en eski hikâyelerle günümüz anlatısını birbirine bağlayan şey nedir? Binlerce yıldır hiç değişmeden süregelen bu anlatı geleneği neye işaret etmektedir? Gılgamış’la The Matrix’i birbirine bağlayan bu şaşırtıcı geleneği keşfetmek üzere, olağanüstü masallarda, mitolojide, efsanelerde, kıssalarda ve menkıbelerde dönüp duran “kahramanın sonsuz yolculuğu”, “yerli” bir rehberin gözünden tasvir edilecek.

 

Kırkambar Sohbet

Edebiyat ve Gelenek Bağlamında Kahramanın Yolculuğu

Gökdemir İhsan*

22 Ağustos 2015 Cumartesi

15.00

Şakir Kocabaş Salonu

 

*  Karşılaştırmalı edebiyat, felsefe ve toplumsal düşünce alanlarında eğitim gören İhsan, edebiyat teorisi alanında çalışıyor ve anlatının binlerce yıldır değişmeyen örüntülerinin işlendiği “Hikâyenin Hikâyesi” başlıklı bir ders anlatıyor. Yazarın Katakofti: Sekizli Muamma Hikâye ve Kurmaca Alıştırmaları adlı eserleri bulunmaktadır. 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.