TAM SEMİNERLER

Din-Siyaset İlişkilerinin Görsel Hikâyesine Giriş

İsmail Kara

18. asrın sonlarından itibaren bütün İslam dünyasını kuşatan ve siyasî rejimden kurumlara, dinî yorumlara ve kavramlara, gündelik hayata, sanatlara ve algılama biçimlerine kadar giderek daha fazla bütün alanları etkileyen modernleşme hareketleri tabiî olarak İslam düşüncesini ve bu düşüncenin neşv u nema bulduğu kurumları, alanları, yaşama biçimlerini de yoğun bir şekilde ve çok taraflı olarak tesiri altına almıştır. Bu süreçler üzerinden dinle modernleşme arasında bir uyum yahut bir zıtlaşma ve karşıtlık çizgileri de oluşmuş, buradan da önemli bir kısmı hâlâ devam eden tartışmalar ve metinler ortaya çıkmıştır.

Bu seminerde; seyirlik bir malzemenin ötesinde bir zihniyetin yansıması, bir arayış ve yönlendirmenin araçları, bir “metin” olarak da telakki edilebilecek olan fotoğraf, kartpostal, karikatür, çizim, kitap ve dergi kapakları, reklamlar, afişler, matbuat unsurları gibi görseller üzerinden bir okuma ve değerlendirme kapısı aranacaktır. Görsellerin yoğunlaştığı merkezi konu şimdilik geniş manasıyla din, dönem olarak da Cumhuriyet devridir.

SEMİNER PROGRAM LİSTESİ

Salon Tarih Saat Seminer Semineri Veren Açıklama
BİSAV TV 16.11.2020 21:15 1 İsmail Kara
BİSAV TV 23.11.2020 21:15 1 İsmail Kara
BİSAV TV 30.11.2020 21:15 1 İsmail Kara
BİSAV TV 7.12.2020 21:15 1 İsmail Kara

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.