TALİD 11. SAYI ÇIKTI: TÜRK SOSYOLOJİ TARİHİ

26 February 2009

Modern Turk sosyolojisi tarihinin literaturunu iceren bu sayinin yazilarinda, Turkiye'deki bir asirlik sosyoloji birikimi, Turk sosyoloji tarihinde pozitivizm, sekulerlesme ve metodoloji tartismalari, Turkiye'de koy, kent, din ve bilgi sosyolojileri ile sosyometri, sosyoloji ders kitaplari, sosyoloji dernekleri ve kongreleri gibi alana iliskin birbirinden farkli konulara yer verilmistir. Bununla birlikte bu sayimizda konuyla ilgili kisi, eser ve kursu tanitimlarini da bulacaksiniz. 

Turk Sosyoloji Tarihinin literaturunu konu edinen bu sayimizin soylesileri, bu alanin onemli isimlerinden Prof. Dr. Bahattin Aksit, Prof. Dr. Nukhet Sirman ve Prof. Dr. Korkut Tuna ile yapilmistir. Aksit ile bilimsel arastirmalari ve Turkiye'nin sosyolojik donusumu; Sirman ile Turkiye'de sosyoloji ve antropoloji yapmak; Tuna ile Turk sosyolojisinin dunu ve bugunu uzerine yaptigimiz soylesiler, Turk sosyoloji tarihi alaninda calisanlara ve calisacak olanlara yadsınamaz bir isik tutuyor.

Ele aldigi konularin coklugu ve kapsayiciligi ile Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi'nin Türk Sosyoloji Tarihi sayısı sahasında önemli bir boslugu dolduruyor ve bu sahada çalışan araştırmacılara ciddi bir katkı sağlıyor.

Bu sayısının kapak resmine, içindekiler bölümüne ve önsöz yazısına www.talid.org adresinden ulaşabilirsiniz. Derginin eski ve gelecek sayı konularını da aynı web sitesinden inceleyebilirsiniz.

Dergimize olacak her türlü katkınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Not 1: Derginin Kapak resmini http://www.talid.org adresinden temin edebilirsiniz.

Not 2: Bu sayinin sunus-tanitim yazisinin tamami icin bkz. http://www.talid.org/sunus.aspx?SAYI=9

Not 3. Derginin genel olarak tanitimi icin bkz. http://www.talid.org/about.aspx  ve http://www.talid.org/kunye.aspx

Not 4. Derginin ilk uc sayisindaki makalelerin pdf dosyalarına siteden ulasabilirsiniz. http://www.talid.org/dergiler.aspx?SAYI=1; http://www.talid.org/dergiler.aspx?SAYI=2; http://www.talid.org/dergiler.aspx?SAYI=3

EDITOR'S CHOICE

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


FOLLOW US

Add your e-mail address here to be informed about our programs (seminars, symposiums, panels, etc.).