Bültenden

Bilim ve Sanat Vakfı’nın, Ocak 2015-Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlediği faaliyetlere dair havadis ve değerlendirmeleri ihtiva eden 87. Bülten ile huzurlarınızdayız.

Geride bıraktığımız dört aylık zaman diliminde araştırma merkezlerimiz yuvarlak masa toplantıları, paneller vb. çerçevelerde faaliyetlerine devam ettiler. Söz konusu faaliyetlerin tamamının muhtevalarına dair ilerleyen sayfalarda değerlendirme yazılarını bulabilirsiniz.

Türk sinema tarihine dair bugüne kadar yapılan en büyük projelerden biri olan ve tamamlandığında Türk sinema araştırmalarının en büyük veritabanını sunacak olan, İstanbul Şehir Üniversitesi ortaklığı ile bünyemizde devam eden Türk Sinema Araştırmaları Projesi de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Son beş yıldır e-dergi olarak iki ayda bir yayınlanan Hayal Perdesi Sinema Dergisi44. sayısından (Ocak-Şubat 2015) itibaren artık matbu olarak yoluna devam edecek. Yolu açık olsun.  Detaylı bilgilere www.hayalperdesi.netadresinden ulaşabilirsiniz.

Serhat Aslaner’in hazırladığı “Mola” sayfalarımızda müstefid olacağınızı tahmin ettiğimiz, üç iktibasa yer verdik: Ahmet Haşim’den “Müslüman Saati” ve Elektrik Işığında”, Yahya Kemail’den ise “Kör Kazma” başlıklı metinler. Öte yandan bu sayımızda Ahmet Ademoğlu hocamız ile halen rektörü bulunduğu İstanbul Şehir Üniversitesi üzerine gerçekleştirdiğimiz mülakatı/sohbeti de ilerleyen sayfalarda bulacaksınız.

Zevkle okuyun, hayırla kalın!

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.