BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

41. Hafta

08

Eki

Aruz Ölçüsü (Teori ve Pratik) Atölyesi

Kadir Turgut’un* koordinatörlüğünde yürütülecek atölyede klasik edebiyatın bu manzum eserlerinin düzgün okunabilmesi/anlaşılabilmesi için kulağa hitap eden aruz vezni bilgisi/becerisi edinilmesi amaçlanmaktadır.1 Ekim 2016 tarihinde başlayıp 10 Hafta boyunca Cumartesi günleri 16.00-18.00 saatleri arasında devam edecek programı bitiren kişilerin, okuduğu ya da dinlediği manzum eserin veznini tespit edebilir, bir şiiri düzgün ve ahenkli şekilde okuyabilir hale gelmesi hedeflenmektedir. Atölyeyi takip etmek isteyenlerin 26 Eylül 2016 saat 18.00’e kadar linkteki formu doldurmaları gerekmektedir.

8 Ekim 2016 Cumartesi

II. Meşrutiyet Döneminde Hukukçuların Meşrutiyet Algısı

Ali Adem Yörük

Ekim ayı tez-makale sunumlarında ikinci konuğumuz Ali Adem Yörük ile II. Meşrutiyet devrinin kamu hukuku kitaplarını, modern hukuk mekteplerinin bu literatürün ve bir hukuk çevre/çerçevesinin oluşumundaki etkilerini, 1909 Kanun-i Esasi tadilleri çerçevesinde yürütülen kavramsal ve olgusal tartışmaları ve bütün bu meselelerin merkezinde yer alan II. Meşrutiyet devri Osmanlı hukukçularının meşrutiyet algılarını tartışacağız.

8 Ekim 2016 Cumartesi

Sanat ve Felsefenin Ortak Kökeni: Platon Düşüncesinde Tekhne

Oğuz Haşlakoğlu

Medeniyet Araştırmaları Merkezinin düzenlediği Tezgahtakiler tartışmalı toplantı serisinin Ekim aydındaki ilk konuşmacısı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu olacak.

8 Ekim 2016 Cumartesi

EDİTÖRDEN

2024 Güz Programı

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.