Hayal Perdesi 19. sayı çıktı..

2 Aralık 2010 Perşembe


 
67. Venedik Film Festivali’nde “Geleceğin Aslanı” ve 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” dâhil birçok ödül alan Seren Yüce ile sinema serüveni ve filmi Çoğunluk üzerine konuşuluyor.
 
Hayal Perdesi, bu sayıda “Mekândan Taşan Sorular” başlığı altında mekândan yola çıkarak bir meseleyi tartışmaya açan filmleri ele alıyor. Dosyada İz Sürücü, Dogville, Toprak Altında, Telefon Kulübesi, Guguk Kuşu, Sineklerin Tanrısı, Terminal ve Tarafsız Bölge gibi filmler özelinde yürütülen tartışmalar, sözkonusu mekânların içine aldığı ve dışında bıraktığı kavramlar üzerinden ilerliyor.
 
Türk Sineması Araştırmaları bölümünde sinema tarihçisi Burçak Evren’le yapılan söyleşi, alanın problematiklerini gündeme taşıyor.
 
Gökhan Yorgancıgil, film çekme pratiğine dair değerlendirmelerini Kamera Arkası’nda sürdürürken Kısa-ca’da son filmi Berf ile yurtiçi ve yurtdışından birçok ödülle dönen Erol Mintaş ağırlanıyor. “Neden Film Seyrediyoruz?” sorusunu ise bu sayıda şair Cahit Koytak yanıtlıyor.
 
Sinemayla düşünenlerin plâtformu Hayal Perdesi yine dopdolu bir sayıyla okuyucularıyla buluşuyor.
 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.