Bülten 82.sayı çıktı!

5 Kasım 2013 Salı

BSV Bülten’in Bilim ve Sanat Vakfı’nın Mayıs-Ağustos 2013’te düzenlediği faaliyetleri kapsayan 82. sayısı ile karşınızdayız.

2013 Yaz Programını geride bıraktığımız bu dönemde öne çıkan başlıklar şunlardır: Küresel Araştırmalar Merkezi (KAM) “Kalkınmacı Modernlik ve Türkiye’de Ekonomi Politik Çalışmaların Serencamı”, SAM da Osmanlı edebiyatı alanında bir edebi sanata odaklanan “İslamî Edebiyatı Hatırlamak: Telmih” başlıklı bir panel düzenledi. Bu programlar haricinde Yuvarlak Masa Toplantıları devam etti. Yuvarlak Masa Toplantıları ile KAM ve SAM’ın düzenlediği panellere dair ayrıntıları ilgili merkezlere ayrılan sayfalarda bulabilirsiniz.

Yıllar önce TAM bünyesinde bir grup arkadaşın başladığı Târîh-i Râşid ve Zeyli’nin neşri Abdülkadir Özcan, Ahmet Zeki İzgöer ve Baki Çakır gibi değerli hocalarımızın da katılımı ile Klasik Yayınları tarafından yayınlandı. Ayrıca, Abdulhamit Kırmızı başkanlığında yürütülen TAM Biyografi atölyesinin 21 Mayıs 2011 tarihinde düzenlediği sempozyumda sunulan tebliğler Otur Baştan Yaz Beni adıyla Küre Yayınları’ndan çıktı.

Turgay Şafak’ın hazırladığı Mola sayfalarımızdaki şiirler Gelibolulu Mustafa Âlî Efendi’ye ait.

25 Ekim tarihinde başlayacak ve altı hafta sürecek 2013 Güz Seminerlerinin faydalı olması ve verimli geçmesi dileğiyle…

Hayırda kalın!

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.