2016 BİSAV Uluslararası Öğrenciler İhtisas Programı

9 Mart 2016 Çarşamba

Türkiye’de sosyal bilimler disiplinlerinde yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören uluslararası öğrenciler için ihtisas programına başvuru süreci başladı! Başvurular için son gün 30 Mart 2016 Çarşamba’dır.

Bilim ve Sanat Vakfı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın katkılarıyla 2016 Uluslararası Öğrenci Akademisi’ni düzenliyor.

Program kapsamında ülkemizde yükseköğrenim gören uluslararası öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesi, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulması, toplumumuz ve kültürümüzle manevi bağlarının kuvvetlendirilmesi, mezuniyetleri sonrasında ülkemizle kalıcı ve sürdürülebilir ilişkilere sahip olmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.

Programın 16 Nisan-4 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan ilk döneminde toplam 40 saat olmak üzere 11 seminer mevcuttur. İkinci dönemde ise 3 temel atölye düzenlenecektir. Bu faaliyet kapsamında öğrencilere Osmanlı Ekonomik ve Sosyal Tarihi (Mehmet Genç), Edebi Ekonomi Politik (Mustafa Özel), Siyaset ve Ahlak (Ahmet Okumuş), Türkiye’de Medya ve İletişim (Hediyetullah Aydeniz), Akademik Özgeçmiş Yazımı ve İş görüşmesinin Temel Prensipleri (Vügar İmanbeyli), Çağdaş Bilim ve Felsefe (İshak Arslan), İbn Haldun (Mehmet Akif Kayapınar),  İslam Felsefesine Giriş (M. Cüneyt Kaya), Uluslararası İlişkiler Teorileri (İsmail Yaylacı), 20. ve 21. Yüzyıl Ortadoğu’su (Zahide Tuba Kor), Akademik Yazım ve Araştırma Teknikleri (İlhan Süzgün) seminerleri  verilecektir. Katılımcılar için ayrıca "Uluslararası İlişkiler ve Siyaset, Felsefe ve Tarih, ve Akademik Danışmanlık" alanlarında olmak üzere üç farklı atölye düzenlenecektir.

Eğitim programının sonunda katılımcı öğrencilerin tebliğlerini sunacakları bir çalıştay düzenlenecektir. Proje kapsamında yürütülmesi planlanan ‘’Akademik Yazım Danışmanlığı’’ atölyesi ile bu çalıştaya dönük bir süreç yürütülecektir.

Program sonunda toplu mezuniyet töreni düzenlenecek ve tüm katılımcılara Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kitap hediye çeki takdim edilecektir.

Başvuru formu için tıklayınız.

Programın içeriği ve detaylı bilgi için tıklayınız.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.