Nefes-Kişisel Sergi

4 Mart 2017 Cumartesi

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi 4 Mart-8 Nisan 2017 tarihleri arasında Ahmet Albayrak'ın "Nefes" isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının sergisi 4 Mart ile 8 Nisan arası Pazar günü hariç diğer günler saat 10.00 ile 18.00 arasında Bilim ve Sanat Vakfı’nın üçüncü katta yer alan fuaye alanında görülebilir.

Bu sergide yer alan çalışmalar; insanın kendisi dışında gelişen düzeyde, yaşam-doğa ve ekoloji ana katmanında yeni görüntüler bulma ihtimalini temellendiriyor. İnsan-dışı özne ve dil arasındaki rüya sekanslarına dönüşen bu uyuyamama durumu (narkoleptikler ve insomanyaklar vs.), ölümlülük, inanç, bilinç, tarihi ve kolektif bellek (ilkokul okuma fişleri ve Kamusi Türkî’den seçilmiş doğa ve ekolojik tabanlı çeşitli öğütler gibi) ile kapsamlı ve ilginç bir ilişki hâlindedirler. Buradaki rüzgâr torbaları, fiziksel ve manevi canlılığın işareti olan nefes alıp vermenin metaforu olarak zamansızlık ve ölümlülük arasındaki vecd durumunu imliyor.

İLGİLİ HABERLER

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.