- ANA SAYFA
- ARAŞTIRMA MERKEZLERİ
- KAM
- PANELLER
- PANEL: G20 ve Türkiye'nin Küresel Yönetişim Vizyonu
KAM PANELLER
PANEL: G20 ve Türkiye'nin Küresel Yönetişim Vizyonu
15 Kasım 2014 Cumartesi Salon: VEFA SALONU
Bilim ve Sanat Vakfı
Küresel Araştırmalar Merkezi
Panel
G20 VE TÜRKİYE’NİN KÜRESEL YÖNETİŞİM VİZYONU
15 Kasım 2014 Cumartesi
18:00-20:30
Vefa Salonu
Oturum Başkanı
Lokman Gündüz
Doç. Dr., T.C. Merkez Bankası Meclis Üyesi
Konuşmacılar
Ahmet Faruk Aysan
Doç. Dr., T.C. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi
Ali Resul Usul
Prof. Dr., T.C. Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı
Hakan Atasoy
T.C. Merkez Bankası Uluslararası Kuruluşlar ve Düzenlemeler Müdürü
Doç. Dr. Ahmet Faruk Aysan, 1999’da Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. University of Maryland College Park’ta 2001’de yüksek lisansını ve 2005’te doktorasını tamamladı. 2008’de doçent oldu. Dünya Bankası, T.C. Merkez Bankası ve Oxford Analytica’nın da içinde bulunduğu kurumlara danışmanlık yapmaktadır. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Ekonometri Merkezi başkan yardımcılığı, G-20 Finansal Güvenlik Uzmanları Grubu üyeliği, TÜBİTAK SOBAG Danışma Kurulu üyeliği ve Avrupa Birliği FP7 programında ekonomi alanında ülke uzmanlığı görevlerini yürütmektedir. Uluslararası finans, makroekonomi, ekonomi politik, bankacılık ve finans, kredi kartları, ekonometri, yönetişim ve kalkınma konularında uzmanlaşan Aysan, birçok uluslararası derginin yayın kurulu ve danışma kurulu üyesidir.
Prof. Dr. Ali Resul Usul, lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Bilkent Üniversitesi, Siyaset Bilimi Bölümü, ve University of Essex, Department of Government’ta tamamladı. Bilkent, Beykent, Bahçeşehir, İstanbul Ticaret ve İstanbul Şehir Üniversiteleri’nde çalıştı. 2010-2012 arasında TÜBİTAK SOBAG Danışma Kurlu Üyesi olarak hizmet verdi. Prof. Usul, şimdiye kadar, genel olarak, Türkiye-AB İlişkileri, demokratikleşme, demokrasi ve uluslararası siyaset, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Orta Asya siyaseti üzerine muhtelif yazılar kaleme almıştır. Prof. Usul’ün, Democracy in Turkey: The Impact of EU Political Conditionality, başlıklı kitabı Routledge tarafından 2011 yılında yayımlanmıştır.
Hakan Atasoy, 2001 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. 2006 yılında Manchester Business School’dan muhasebe ve finans alanında yüksek lisans derecesini aldı. 2002 yılından bu yana T.C. Merkez Bankası’nda çalışan Atasoy, halen Uluslararası Kuruluşlar ve Düzenlemeler Müdürü olarak görev yapmaktadır. Dönem dönem konomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü ve Dünya Bankası gibi kurumlarda danışman olarak da yer alan Atasoy’un, Türkiye bankacılık sektörü ve uluslararası ekonomik kurumlar üzerine yaptığı çeşitli akademik çalışmaları bulunmaktadır.
Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)
Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)
Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: [email protected]
2024 Güz Programı
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ