KAM PANELLER

2015'te Türk Dış Politikası

19 Aralık 2015 Cumartesi Salon: VEFA SALONU

2015 yılı Türk dış politikası, Küresel Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği panelde tartışılacak.  Doç. Dr. Mesut Özcan’ın oturum başkanlığını yapacağı ve Doç Dr. Emre Erşen, Prof. Dr. Gülnur Aybet ve Doç Dr. Şaban Kardaş’ın konuşmacı olarak katılacağı panel 19 Aralık Cumartesi günü saat 16:00’da Vefa Salonu’nda başlayacak.

Emre Erşen, Lisans ve yüksek lisans derecelerini Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden alan Erşen, doktora çalışmalarını da aynı bölümde tamamlamıştır. Jagiellonian Üniversitesi (Polonya) ve Kent Üniversitesi’nde (İngiltere) akademik çalışmalar yürüten Erşen, doktora çalışmaları sırasında Rus Avrasyacılığı ve Sovyet Rusya-Türkiye ilişkilerine yönelmiştir. Avrasya jeopolitiği, Türkiye-Rusya ilişkileri, Türkiye’nin Kafkasya politikası, Rusya’nın Ortadoğu politikası, ve “Arap Baharı”na yaklaşımı üzerine pek çok çalışması yayımlanan Erşen, halen Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Gülnur Aybet, lisans derecesini Londra Üniversitesi’den, yüksek lisans derecelerini Southampton Üniversitesi ve Londra Üniversitesi’nden alan Aybet, doktorasını uluslararası ilişkiler alanında Nottingham Üniversitesi’nden almıştır. Bahçeşehir Üniversite’sinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölüm başkanı ve BAUCESS Güvenlik Çalışmaları Merkezi Direktörüdür.  Farklı dönemlerde Kent, Nottingham, Bilkent ve İzmir Ekonomi Üniversiteleri’nde görev yapan Aybet’in çalışma alanları arasında uluslararası güvenlik, NATO ve AB kapsamında Atlantik ötesi ilişkiler, savaş sonrası devlet ve güvenlik yapılanması gibi alanlar bulunmaktadır. NATO, AB gibi uluslararası örgütlerde uluslararası güvenlik konularında danışmanlık ve NATO Savunma Koleji, Sabancı ve Bilgi üniversiteleri’nde misafir öğretim üyeliği yapmıştır. Ayrıca I.B. Tauris yayınevi Çağdaş Türkiye (Contemporary Turkey) kitap serisinin editörüdür. 

Mesut Özcan, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde lisansını ve yüksek lisansını, Boğaziçi Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. Doktora çalışmaları sırasında Jean Monnet araştırma bursuyla Oxford Üniversitesi St. Antony’s College’da bir yıl okudu. Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde araştırma görevlisi (2000-2005) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi (2007-2011) olarak görev yaptı.  Sorunlu Miras Irak (Küre Yayınları, 2003) ve Harmonizing Foreign Policy: Turkey, the EU and the Middle East (Ashgate, 2008) isimli kitapların yazarı olan Özcan’ın Türk dış politikası, Ortadoğu ve Irak konularında yayınlanmış birçok makalesi bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezinde 2011-2012 yılları arasında başkan yardımcısı olarak görev yapan Özcan, aynı zamanda Dışişleri Bakanı danışmanıdır ve Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi’nin başkanlığını yürütmektedir.

Şaban Kardaş, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (ORSAM) başkanlığını yürütmektedir. Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Kardaş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Bonn Üniversitesi’nde (Almanya) Avrupa Çalışmaları alanlarında yüksek lisansını tamamladı. Doktora derecesini Utah Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden (ABD) aldı. Güvenlik, enerji, insan hakları, Türk dış politikası ve uluslararası ilişkiler disiplini alanlarında çeşitli makaleleri yayımlandı. Ali Balcı ile beraber Uluslararası İlişkilere Giriş (Küre Yayınları, 2014) kitabını kaleme aldı. Perceptions dergisinin yardımcı editörlüğünü görevini yürüten Kardaş, Insight Turkey dergisinin danışma kurulunda yer alıyor. 

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: [email protected]  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

 

 

EDİTÖRDEN

2024 Güz Programı

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.