TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI
                Şehirleşme Üzerine Yeni Tasavvurlar:  Neşet Halil ve Fehmi Yavuz
                
 Ahmet Baş
            
            
Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak birincil tarihî kaynakların okunması/tartışılması düşüncesiyle düzenlediğimiz Tarih Okumaları başlıklı toplantılar serisinin 2015-2016 döneminde gerçekleştireceğimiz oturumlarını erken Cumhuriyet döneminde çeşitli saiklerle oluşan şehircilik literatürüne ayırıyoruz. Bu çerçevede serinin Mayıs ayı programında Ahmet Baş ile, Neşet Halil’i Şehirciliğimiz, Fehmi Yavuz’u Şehirciliğimiz Hakkında Mukayeseli Raporlar isimli eserleri çerçevesinde ele alacağız.   
                                 ARAŞTIRMA II SALONU 
                 7.05.2016 17:30
            
                Bir Kenti Planlamak:  Kemal Ahmet Arû’da Kent Düşüncesi
                
 Nuran Zeren Gülersoy
            
            
Erken Cumhuriyet Döenmi Şehircilik Tartışmaları serisinin dördüncü programında meselenin akademik düzleminin kent planlamacılığının dikkate değer temsilcilerinden Kemal Ahmet Arû’yu; Türk Hamamları Etüdü, İkinci Dünya Harbi’nden Sonra Garp Avrupasında Mesken Problemi, Yayalar ve Taşıtlar, Şehir Dokusunda Yeni Ulaştırma Düzenleri, Türk Kenti başlıklı eserleri bağlamında Nuran Zeren Gülersoy ile tartışacağız.  
                                 ARAŞTIRMA II SALONU 
                 19.03.2016 16:00
            
                Osman Nuri Ergin ve Türkiye’de Şehirciliğin Tarihî İnkişafı
                
 Namık Günay Erkal
            
            
Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak birincil tarihî kaynakların okunması/tartışılması düşüncesiyle düzenlediğimiz Tarih Okumaları başlıklı toplantılar serisinin 2015-2016 döneminde gerçekleştireceğimiz oturumlarını erken Cumhuriyet döneminde çeşitli saiklerle oluşan şehircilik literatürüne ayırıyoruz.  
                                 ARAŞTIRMA II SALONU 
                 30.01.2016 15:00
            
                Celal Esad Arseven ve Şehircilik’i
                
 T. Elvan Altan
            
            
Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak birincil tarihî kaynakların okunması/tartışılması düşüncesiyle düzenlediğimiz Tarih Okumaları başlıklı toplantılar serisinin 2015-2016 döneminde gerçekleştireceğimiz oturumlarını erken Cumhuriyet döneminde çeşitli saiklerle oluşan şehircilik literatürüne ayırıyoruz. Bu çerçevede serinin ikinci programında Celal Esad Arseven tarafından yazılan Türkiye’deki ilk şehircilik öğretimi kitabı üzerine konuşacağız.  
                                 ZEYREK SALONU 
                 16.01.2016 15:00
            
                Hane’lerden Numaralı Ev’lere İstanbul 1927
                
 Erol Ölçer
            
            
1927 İstanbul’unun adeta sayısal fotoğrafını çeken Hane’lerden Numaralı Ev’lere: Osman Nuri Ergin’den 1927 İstanbul’u Bina ve Arazi Cetvelleri adlı kitabı, kitabı hazırlayan Erol Ölçer ile tartışmaya ve anlamlandırmaya çalışacağız.  
                                 VEFA SALONU 
                 16.11.2015 17:00
            
SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ


 
                         
