KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Medine Vesikası Tartışmalarını Anayasacılık, Çoğulculuk ve Oydaşmacılık Işığında Yeniden Düşünmek

Selman Büyükkara

5 Ağustos 2023 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Tezat: Selman Büyükkara, “Medine Vesikası Tartışmalarını Anayasacılık, Çoğulculuk ve Oydaşmacılık Işığında Yeniden Düşünmek”, 5 Ağustos 2023 Cumartesi 15.00, Şakir Kocabaş Salonu.

Küresel Araştırmalar Merkezi olarak Ağustos ayındaki ilk Tezat toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Programımızın konuğu  Selman Büyükkara olacak. Büyükkara'nın Şehir Üniversitesi’nde başladığı, Marmara Üniversitesi’nde  tamamladığı “Medine Vesikası Tartışmalarını Anayasalcılık, Çoğulculuk ve Oydaşmacılık Işığında Yeniden Düşünmek” başlıklı yüksek lisans tezini dinleyeceğiz. Toplantı, 5 Ağustos 2023 Cumartesi günü saat 15.00’da Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacaktır.

Selman Büyükkara, Lisans eğitimini İstanbul Şehir Üniversitesinde tamamlamıştır. Aynı üniversitede başladığı yüksek lisans eğitimini üniversitenin kapatılması sebebiyle Marmara Üniversitesinde devam etmiş ve hazırladığı “Rethinking The Debates Around Sahifat Al-Medina in the Light of Constitutionalism, Pluralism and Consociationalism” başlıklı teziyle mezun olmuştur. Halen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Temel araştırma alanları arasında İslamcılık, İslami hareketler, İslam siyaset düşüncesi ve siyaset teorisi bulunmaktadır.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

 

 

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.