MAM ATÖLYELER

Turgut Cansever Atölyesi

Halil İbrahim Düzenli, Mehmet Öğün

4 Kasım 2017 Cumartesi Salon: ZEYREK SALONU

Şehir, sanat, mimari konularının en önemli muhakkik ve şarihi olarak Turgut Cansever’in metinlerine odaklanacak bu atölyede Cansever’in hususi terminolojisinin ana hatlarına nüfuz edilmeye çalışılacaktır. Bu atölye öncelikle Turgut Cansever’in külliyatını irdelemek için bir başlangıçtır. Ayda bir gerçekleştirilecek oturumlarda bir temel metin esas alınacak, Cansever’in mimari eserleri başta olmak üzere farklı görseller oturumlara eşlik edecek ve metinlerle ilişkileri üzerinde durulacaktır. Musahabe formatıyla gerçekleşecek atölye şehir, sanat ve mimarlık meselelerine aşina ve kendini mesul hisseden her alandan katılımcının başvurusuna açıktır. Katılımcılardan beklenen her oturumun temel metnini önceden tetkik etmeleri ve Cansever metinleri ve mimari eserlerine aşina olmalarıdır.

Turgut Cansever’in Yazılı Eserleri:
Thoughts and Architecture, 1981; Turgut Cansever Özel Sayısı, Mimar-Çağdaş Mimarlık Dergisi, 4 (11), 1983, s.5-67; Şehir ve Mimari Üzerine Düşünceler,1992; Ev ve Şehir Üzerine Düşünceler, 1994; HABITAT II Konferansı için Şehir ve Konut Üzerine Düşünceler, 1995; Kubbeyi Yere Koymamak, 1997; İslam’da Şehir ve Mimari, 1997; İstanbul’u Anlamak, 1998; Mimar Sinan, 2005; Osmanlı Şehri: Şiir’den Şehir’e, 2010; Sonsuz Mekanın Peşinde: Selçuk ve Osmanlı Sanatında Sütun Başlıkları, 2010. 

Atölyeye katılmak isteyenler 18 Ekim 2017 tarihine kadar www. bisav.org.tr adresindeki çevrimiçi formu doldurarak başvurularını yapabilirler.

Ayda bir toplanacak atölyenin toplantı saati ve mekanı ve başkaca ayrıntıları katılımcılara e-posta yoluyla bildirilecektir.

Başvuru süreci tamamlanmıştır. İlginize teşekkür ederiz.

Önemli not:  Daha önce bildirilen toplantı tarihindeki müsait salon kapasitesi katılımcı başvuru sayısını karşılamadığı ve değerlendirme süreci beklenenden uzun süreceği sebeple ilk toplantı yakın bir geleceğe tehir edilmiştir. Belirtildiği üzere ilgili detaylar kabul gören katılımcılara e-posta yoluyla bildirilecektir. Anlayış göstereceğinizi umar, özrümüzü beyan ederiz.

İLGİLİ ATÖLYELER

EDİTÖRDEN

2024 Güz Programı

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.