- الصفحة الرئيسية
- مراكز البحوث
- TAM
- READING GROUPS
- Osmanlı Diplomasi Tarihi Okuma Grubu (1450-1750)
TAM READING GROUPS
Osmanlı Diplomasi Tarihi Okuma Grubu (1450-1750)
Zahit Atçıl
30 Eylül 2017 Cumartesi
Osmanlı İmparatorluğu’nun çevresindeki devletlerle yapmış olduğu diplomatik ilişkilerin seyri, kullandığı diplomasi araçları ve zaman içinde değişen dengeler üzerine okumalar ve araştırmalar yapılacak bir okuma grubudur. Okuma grubunun temel gayeleri; Osmanlı diplomasisi üzerine var olan literatürün değerlendirilmesi, birincil kaynakların okunarak yorumlanması, yeni bakış açıları geliştirilmesi ve nihayetinde yapılan çalışmaların ürüne dönüştürülmesidir. Kapsam olarak Erken Modern Dönem (1450-1750) ile sınırlandırılan okuma grubunda ahidnameler, diplomatik müzakere kayıtları, sefaretnameler, diplomatik aktörlerin anıları okunacaktır.
Zahit Atçıl* nezaretinde iki haftada bir Cumartesi günleri toplanacak olan okuma grubu mensuplarından, belirlenen ön hazırlık çalışmalarının yapılması ve toplantılara düzenli katılım beklenmektedir.
Katılımcılardan beklenenler
- Bir Avrupa dili bilmek (İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Latince vs.)
- Osmanlıca bilgisi
- Toplantılara düzenli katılım
Bu çerçevede okuma grubuna katılmak isteyenler 23 Eylül–4 Ekim 2017 tarihleri arasında başvuru yapabilirler.
Başvuru süresi dolmuştur...
Grubun ilk toplantı tarihi, başvurusu kabul edilenlere e-posta ile ayrıca bildirilecektir.
* Yrd. Doç. Dr., İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Tarih Bölümü.
İLGİLİ OKUMA GRUPLARI
- Klasik Edebiyat Okumaları I: Sâkî-nâmeler
- 20. Yüzyılda Balkan Coğrafyasında Siyaset ve Düşünce Okuma Grubu
- Classical Literature Readings III: Sevda Hikâyeleri (Love Stories)
- Heidegger'in Varlık ve Zaman'ı Okuma Grubu
- Osmanlı Hukuk Tarihi Okumaları
- Romanlarla Tarih Okumaları
- Romanlarla Tarih Okumaları
- Osmanlı-Türk Müziği Okuma Grubu
- HISTORICAL ETHNOGRAPHY READING GROUP
- Tartışmayı Tartmak: Mehmet Akif Biyografileri
SEMINARS
As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.
MORE INFO