BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

16 Şubat 2008 Cumartesi

16

Şub

2008 BAHAR DÖNEMİ SEMİNERLERİ

Bilim ve Sanat Vakfı’nın geleneksel hâle gelen seminerlerinin 37. dönemi 14-15 Mart 2008 tarihinde başlıyor. Bu dönemki seminer programında, edebiyat, sinema, tarih, felsefe, iktisat, iletişim psikolojisi, sosyal teori, sosyal bilim gibi farklı disiplinlerden 53 ayrı seminer yer alıyor. Mustafa Özel, İhsan Fazlıoğlu, İbrahim Kalın, İbrahim Turhan, İhsan Kabil, H. Murat Köse, Abdullah Uçman, Sami Erdem, İ. Zeyd Gerçik gibi bir çok uzman isim seminer hocaları arasında yer alıyor. 2008 Bahar seminerleri, Cuma ve Cumartesi günleri vakfın Vefa’da yer alan merkezinde 8 hafta sürecek. Seminerler ücretsiz olup, katılım için önceden kayıt yaptırmak gerekmektedir.

16 Şubat 2008 Cumartesi

İlim ve Kültür Hayatımıza Katkıda Bulunanları Hatırlama Programı

İhsan Fazlıoğlu

16 Şubat 2008 Cumartesi günü düzenlenecek İz Bırakanlar programında, Şubat ayının en önemli olayı; Fatih Sultan Mehmed'in II. Cülûsu (18 Şubat 1451)konu edinilecektir. Ayın kişisinde Neyzen, bestekâr ve hattat Mehmet Emin Dede(Yazıcı) ve eserinde ise Ali Kuşçu’nun Fatih’e sunduğu, Osmanlı medreselerinde orta seviyeli matematik ders kitabı olarak okutulan er-Risaletu'l-Muhammediye ele alınacaktır. İlgilenen arkadaşlar, vakfın 2. ve 3. katında Şubat ayı içerisinde vefat etmiş bazı bilim ve düşünce adamlarımız ile ayın önemli olaylarının ve eserinin fotoğraflarından oluşan iz bırakanlar sergisini görebilirler.

16 Şubat 2008 Cumartesi

Ekonomide Kriz Tartışmaları ve 2008'den Beklentiler

Son dönemlerde gitgide artan küresel ekonomik kriz tartışmaları ve bunun 2008 yılında Türkiye ekonomisi üzerindeki muhtemel etkilerinin ele alınacağı panelimize bekliyoruz.

16 Şubat 2008 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.