BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

3 Kasım 2012 Cumartesi

03

Kas

Çocuk Edebiyatı Okuma Grubu: Fantastik Edebiyat

Melike Erdem Günyüz

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi’nin çocuk edebiyatı alanındaki boşluğu dikkate alarak oluşturduğu ve Dr. Melike Erdem Günyüz’ün yönetiminde yaklaşık üç yıldır devam eden Çocuk Edebiyatı Okuma Grubu, Türkiye’de henüz aktif bir kimliğe kavuşamayan çocuk edebiyatı alanına ilgi duyanlara başlangıç için bir yol göstermeyi amaçlıyor.

3 Kasım 2012 Cumartesi

İslam ve İktisat Okuma Grubu

Lokman GündüzAhmet Faruk Aysan

2012 Güz döneminde başlayacak bu okuma grubunun amacı, günümüz iktisadının temel soru ve sorunlarına cevap aramaktır. Bu arayış mevcut paradigmanın içindeki ve dışındaki çalışmaları kapsıyor. Özelde ise İslam ve iktisat arasındaki ilişkiyi önceleyerek son kırk yılda bu alanda geliştirilen teorik ve pratik açılımlar üzerinde yoğunlaşıyor.

3 Kasım 2012 Cumartesi

Akademinin Medyatikleşmesi: Kamusal Entelektüel(ler)

Hediyetullah Aydeniz

Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği Tezgahtakiler toplantı dizisinin Kasım ayındaki ilk programında Hediyetullah Aydeniz'i misafir ediyoruz.

3 Kasım 2012 Cumartesi

Osmanlı Anonim Şirketleri (1908-1922)

Celali Yılmaz

KAM “İktisat Konuşmaları” dizisinin yedincisinde, Sermaye Piyasası Kurulu İstanbul Temsilcisi Dr. Celali Yılmaz, 1908-1922 yılları arasında kurulan Osmanlı anonim şirketleri hakkında bir konuşma gerçekleştirecektir. Toplantı 3 Kasım Cumartesi günü saat 19:00’da Zeyrek Salonu’nda başlayacaktır.

3 Kasım 2012 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.