BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

12 Ocak 2013 Cumartesi

12

Oca

Farsça Okuma Grubu

Farsça Okuma Grubu başlangıç seviyesinden başlayarak katılımcılara Farsça metin okuma becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Yedullah Semere’nin Farsça Öğretim Seti (dört cilt) isimli eserini takip eden grup, sınırlı sayıda öğrenciyle çalışmalarına devam etmektedir.

12 Ocak 2013 Cumartesi

Babalarını Tanıyamayan Çocuklar: Ayşecik, Sezercik, Ömercik ve diğerleri

Ali Pulcu

Sanat Araştırmaları Merkezi, Ekim ayında başlattığı SanatHafıza program dizisinin dördüncü oturumunda Ali Pulcu’yu konuk ediyor. Pulcu ile 12 Ocak 2013 tarihinde “Babalarını Tanıyamayan Çocuklar: Ayşecik, Sezercik, Ömercik ve diğerleri”ni konuşacağız.

12 Ocak 2013 Cumartesi

Augustine and Islamic falsafa: Neo-platonic Convergences and Divergences

Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği Tezgahtakiler toplantı serisinin Ocak ayındaki ikinci programında, Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden Chryssi Sidiropoulou' yu misafir ediyoruz.

12 Ocak 2013 Cumartesi

Balkan Savaşları ve Türk Kimliği’nin İnşası

Bilim ve Sanat Vakfı Türkiye Araştırmaları Merkezi, 12 Ocak 2013 tarihinde “Balkan Savaşları ve Türk Kimliği’nin İnşası” başlıklı bir panel düzenliyor. Moderatörlüğünü Fatma Sel Turhan’ın yapacağı panelde Selim Karlıtekin, Bülent Bilmez ve Ayhan Aktar konuşmacı olarak yer alacak.

12 Ocak 2013 Cumartesi

Türk Dış Politikasını Kuramlaştırmak: Hegemonya ve Dış Politika

Mustafa Küçük

KAM “Özel Etkinlik” programının elli birincisinde, Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Küçük “Türk Dış Politikasını Kuramlaştırmak: Hegemonya ve Dış Politika” başlıklı sunumunda “yükselen bir güç” olarak Türkiye’nin “yeni” dış politikasının kavramsal yapısına dair bir sunum yapacaktır. Toplantı 12 Ocak Cumartesi günü saat 18.00’de Araştırma II Salonu’nda başlayacaktır.

12 Ocak 2013 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.