BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

9 Kasım 2013 Cumartesi

09

Kas

İslami İlimler (Tefsir) Okuma Grubu

Medeniyet Araştırmaları Merkezi tarafından genel koordinatörlüğünü A. Faruk Güney’in yapacağı, sosyal bilimler ve temel bilimler (sağlık bilimleri ve mühendislik dâhil) alanında lisans veya lisansüstü çalışmalarını sürdüren, 2005-2006 ile 2011-2012 dönemleri arasında kademe programına katılmış olanlara (Kademe05-Kademe11) yönelik bir okuma grubu oluşturacaktır. Hadis, fıkıh ve tefsir ilimlerinin tarihlerinin, temel kavramlarının ve modern dönemdeki tartışmalarının Türkçe kaynaklar esas alınarak tartışılacağı okuma grubu her bir ilimle ilgili yaklaşık 4 haftalık program şeklinde tasarlanmıştır.

9 Kasım 2013 Cumartesi

Öfke Kardeşliği: Gezi’nin Psikolojik Analizi

Erol Göka

KAM “Özel Etkinlik” toplantı dizisinin elli dokuzuncusunda Prof. Dr. Erol Göka sunumunda Gezi olaylarını toplumsal psikoloji üzerinden değerlendirecek. Toplantı, 9 Kasım Cumartesi saat 14:00’te Zeyrek salonunda başlayacak.

9 Kasım 2013 Cumartesi

Abdurrahman Câmî: Hayatı, Eserleri ve Türk Edebiyatına Etkileri

Kadir Turgut

Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez ve Makale Sunumu etkinliği kapsamında 09 Kasım 2013 tarihinde Kadir Turgut’u misafir ediyor. Turgut ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde tamamladığı doktora tezi “Abdurrahman Câmî: Hayatı, Eserleri ve Türk Edebiyatına Etkileri” üzerine konuşacağız.

9 Kasım 2013 Cumartesi

Gelenekselci Ekol ve İslam

Nurullah Koltaş

Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin Tezgâhtakiler programının Kasım ayındaki ikinci konuğu Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Nurullah Koltaş olacak. Koltaş,yakın zamanlarda yayınlanan Gelenekselci Ekol ve İslam adlı eseri çevçevesinde Gelenekselci Ekol'ün temel fikirleri ve İslam düşüncesindeki yerine dair bir sunum gerçekleştirecek.

9 Kasım 2013 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.