BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

16 Şubat 2013 Cumartesi

16

Şub

Tasvir: İslam Görsel Kültüründe Yasak, Gelenek ve Pratikler İhtisas Sempozyumu

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde Dr. Nicole Nur Kançal-Ferrari ve Dr. Ayşe Taşkent yönetiminde 2010 yılından bu yana düzenlenen İslam Sanatı ve Sanat Düşüncesi Araştırma Atölyesi'nde İslam Sanatındaki Tasvir Geleneği ve sanat düşüncesi araştırılarak bir görsel arşiv oluşturulması ve İslam Sanatı üst başlığı altında söz konusu geleneğin görsel kültür ve görsel deneyimi, disiplinlerarası bir yaklaşımla ele alınarak tasvir geleneğinin; felsefi, tarihi, sosyal, kültürel ve sanat tarihi çerçevesinde incelenmesi amaçlanmıştı. Atölyenin iki yıllık çalışmalarının birikimi 16 Şubat 2013 tarihinde, 14:00 – 19:00 saatleri arasında Bilim ve Sanat Vakfı Zeyrek Binası Zeyrek Salonu’nda gerçekleştirilecek "Tasvir: İslam Görsel Kültüründe Yasak, Gelenek ve Pratikler" başlıklı ihtisas sempozyumu ile paylaşılacak.

16 Şubat 2013 Cumartesi

Otonomi Mücadelesi: Realist Yapısalcı Bir Uluslararası İlişkiler Teorisi

Hasan Basri Yalçın

Küresel Araştırmalar Merkezi 16 Şubat’ta Yrd. Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın’ı misafir ediyor. Yalçın,“Otonomi Mücadelesi: Realist Yapısalcı Bir Uluslararası İlişkiler Teorisi” başlıklı doktora tezi üzerine bir sunum gerçekleştirecek. Toplantı, 16 Şubat Cumartesi günü saat 14:00’te Araştırma II Salonu’nda başlayacak.

16 Şubat 2013 Cumartesi

Türkiye'de Anarşizm: Yüzyıllık Gecikme

Barış Soydan

Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği Tezgahtakiler toplantı serisinin Şubat ayındaki üçüncü programında,Barış Soydan'ı "Türkiyede Anarşizm: Yüzyıllık Gecikme" adlı kitabını konuşmak üzere misafir ediyoruz.

16 Şubat 2013 Cumartesi

Türk Müziği: Tarihsel Gerçekler, Güncel Sorunlar

M. Emin Soydaş

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi’nin düzenlediği Kırkambar Sohbet etkinliği kapsamında 16 Şubat Cumartesi günü Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nde öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Emin Soydaş ile “Türk Müziği: Tarihsel Gerçekler, Güncel Sorunlar” üzerine konuşacağız.

16 Şubat 2013 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.