BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

23 Şubat 2013 Cumartesi

23

Şub

ABD’nin Küresel Stratejisi ve Bölgesel Politikalar

Nimet Beriker

KAM “Küresele Kuramsal Bakışlar” programının altıncısında, Doç. Dr. Nimet Beriker’i misafir edeceğiz. Beriker “ABD’nin Küresel Stratejisi ve Bölgesel Politikalar” başlıklı sunumunda günümüz ABD küresel stratejisinin bölgesel güçlerin dış politikalarına etkisini tartışacak. Toplantı 23 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’te Araştırma II Salonu’nda başlayacak.

23 Şubat 2013 Cumartesi

Osmanlı Edebiyatının Eleştirel Bir Tarihini Yazmak

Mehmet Kalpaklı

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde 2011-2012 döneminde Klasik Türk Edebiyatı Konuşmaları adıyla başlattığımız program dizisinin onuncu oturumunda Doç. Dr. Mehmet Kalpaklı’yı misafir ediyoruz. Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi olan Mehmet Kalpaklı 23 Şubat 2013 tarihinde “Osmanlı Edebiyatının Eleştirel Bir Tarihini Yazmak” başlıklı bir sunum yapacak.

23 Şubat 2013 Cumartesi

Felsefi Açıdan Tabakat Literatürü 9: İbn Hallikân, Vefeyâtü’l-aʻyân ve Şehrezûrî, Nüzhetü’l-ervâh ve ravzatü’l-efrah

Eşref AltaşHümeyra Özturan

Felsefi Açıdan Tabakat Literatürü toplantı serisinin son oturumu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Hümeyra Özturan ve Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yardımcı Doçent Doktor Eşref Altaş ile gerçekleştirilecek. Özturan, İbn Hallikân'ın, Vefeyâtü’l-aʻyân ve’l-felâsife eseri ve Altaş Şehrezûrî'nin, Nüzhetü’l-ervâh ve ravzatü’l-efrah adlı eserleri çerçevesinde sunum yapacaklar.

23 Şubat 2013 Cumartesi

Menâkıbnâmeler (6): Menâkıb-ı Ebû İshâk Kâzerûnî

Mustafa Kara

Tarih Okumaları çerçevesinde başladığımız bu serimizde, daha önce Bizans, Osmanlı ve Anadolu kronikleri üzerine gerçekleştirdiğimiz programların ardından Menâkıbnâme türü ve tarihimizde önemli yeri olan Menâkıbnâmeleri ele alıyoruz. Bu minval üzere altıncı programımızda Mustafa Kara’yı misafir edecek, Menakıb-ı Ebu İshak Kazeruni üzerine tartışacağız.

23 Şubat 2013 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.