BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

4 Mayıs 2013 Cumartesi

04

May

Arapça Okuma Grubu

Zakire Armağan’ın koordinatörlüğünde yürütülecek olan Arapça okuma grubu başlangıç, orta ve ileri seviye olmak üzere üç aşamada gerçekleşecektir. İleri aşamada Arapça öğretiminin metin okumalarıyla destekleneceği bu programda tercümeye de yer verilecektir. Her seviye için bir dönem olmak üzere, üç dönem boyunca Arapça eğitimi devam edecektir. Başlangıç ve orta seviyede takip edilecek kitaplar Cantaş Yayınları’ndan el-Arabiyye li’l-hayat ve Kıraat’u-l-müyessere serileri olacaktır. İleri seviyede ise ihtiyaca göre farklı alan metinleri (felsefe/sosyal bilimler/fen bilimleri/İslamî ilimler) üzerinde okumalar yapılması düşünülmektedir.

4 Mayıs 2013 Cumartesi

24. Öğrenci Sempozyumu

BSV 24. Öğrenci Sempozyumu Bilim ve Sanat Vakfı'nın geleneksel hâle gelen öğrenci sempozyumlarının 24.cüsü 4 Mayıs 2013 tarihinde Vakfın Vefa’daki merkezinde gerçekleşiyor. Farklı disiplinlerden 17 tebliğin sunulacağı sempozyum herkese açık. Sempozyum 4 Mayıs 2013 Vefa Salonu

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Sivil Anayasada Devlet, Toplum ve Vatandaş İlişkileri

Serap Yazıcı

KAM'da anayasa yapım sürecinin ve kimlik tartışmalarının değerlendirileceği “Türkiye’nin Yeni Toplumsal Sözleşmesi ve Aktörler” isimli konuşma dizisinin ilk konuğu Prof. Dr. Serap Yazıcı olacak. Toplantı 4 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’te Zeyrek Salonu’nda başlayacaktır.

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Türkiye Sosyoloji Alanındaki Çağdaş Temayüller Üzerine Panoramik Bir Sunuş

Alim Arlı

Medeniyet Araştırmaları Merkezi bünyesinde gerçekleşen Türkiye'de Çağdaş Sosyolojik Yönelimler Toplantı Dizisi'nin temel amacı, teorik açıklama modellerinin bilimsel pratiğin vazgeçilmez koşulları olduğu varsayımından hareket ederek, Türkiye'de sosyoloji alanında son yıllarda etkili olmuş/etkili olmaya başlamış teorik yapıların panoramasını çıkarmak ve var olan teorilerin saha çalışmalarında nasıl kullanıldığının (ya da neden kullanılmadığının) izlerini sürmektir. Toplantı dizimiz, sosyolojide çağdaş akımları tasvir eden bir derlemenin ötesinde, sosyoloji alanındaki bilim insanlarının benimsedikleri teorik konumlar ve bunların Türkiye'de öne çıkma sebepleri üzerine yoğunlaşan, böylelikle Türkiye'deki sosyolojik eğilimlerin topografyasını çıkarmaya yönelen bir çalışmadır. Sosyoloji alanına dair refleksiyon edinmek, çalışmamızın merkezi ilgileri arasındadır. Sosyolojinin belirli konularında öne çıkmış önemli sosyologlarımızın katılımlarıyla gerçekleşecek olan aylık toplantılarda, katılımcılar kendi teorik konumlarını ve saha pratiklerini genç sosyal bilimcilerle paylaşarak, Türkiye'de sosyolojinin teorisi ve pratiğine dair bilgi ve izlenimlerin masaya yatırıp, tartışılması amaçlanmaktadır.

4 Mayıs 2013 Cumartesi

EDİTÖRDEN

2024 Güz Programı

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.