BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

13 Aralık 2014 Cumartesi

13

Ara

Bir Mahallenin Doğumu ve Ölümü (1424-2008): Osmanlı İstanbul'unda Kasap İlyas Mahallesi

Cem Behar

Bir Kitap Bir Yazar program serimizin altmış dördüncüsünde Bir Mahallenin Doğumu ve Ölümü (1424-2008) - Osmanlı İstanbul'unda Kasap İlyas Mahallesi başlıklıkitabı çerçevesinde Cem Behar’ı misafir edeceğiz. Cem Behar kitabında bugün artık bu isimle var olmayan, Suriçi İstanbulu'nun Marmara Denizi kıyısındaki bu küçük ve en eski mahallesi olan Kasap İlyas'a ait nikâh kayıtları, şer'iye sicilleri ve tahrir-i nüfus belgelerinden yola çıkarak, demografi ve göç ilişkileri bağlamında mahallenin serencamını ele almaktadır.

13 Aralık 2014 Cumartesi

Bir Edebi Türün Tarihinden Osmanlı Edebiyatı Tarihine: Osmanlı Şair Tezkirelerinin İlk Yüzyılına Tarihselci Bir Bakış

Zeynep Altok

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği Klasik Türk Edebiyatı Konuşmaları program dizisinin on yedinci oturumunda Zeynep Altok’u misafir ediyoruz. Altok ile 13 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştireceğimiz programda “Bir Edebi Türün Tarihinden Osmanlı Edebiyatı Tarihine: Osmanlı Şair Tezkirelerinin İlk Yüzyılına Tarihselci Bir Bakış” üzerine konuşacağız.

13 Aralık 2014 Cumartesi

Pains and Gains of Migration for Woman Employment

Ayşe Güveli

Küresel Araştırmalar Merkezi “Özel Etkinlik” toplantı dizisinin altmış üçüncüsünde Essex Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Dr. Ayşe Güveli’yi misafir ediyor. Güveli, “Pains and Gains of Migration for Woman Employment” başlığı altında Avrupa’da göçün kadın istihdamına etkisini tartışacağı bir sunum yapacak. Toplantı, 13 Aralık Cumartesi günü saat 17:00’de Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacak.

13 Aralık 2014 Cumartesi

Ruzbehân Bakli Şirazi ve Tevhid Anlayışı

Paul Ballanfat

Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin Tezgâhtakiler toplantı dizisinin Aralık ayındaki ilk konuşmacısı Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü'den Doç. Dr. Paul-Albert André Ballanfat olacak. Osmanlı ve İran tasavvuf kültürü alanında çalışan Ballanfat, İran tasavvuf kültürünün en önemli sufilerinden biri olan Ruzbehân Bakli Şirazi'nin düşünceleri ve tevhid anlayışına dair bir sunum gerçekleştirecek. Sunum dili Türkçedir.

13 Aralık 2014 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.