BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

24 Ocak 2015 Cumartesi

24

Oca

Dünya Enerjisindeki Oyun Değiştirici Dinamikler: Türkiye İçin Yansımaları ve Fırsatlar

Mehmet Öğütçü

Küresel Araştırmalar Merkezi “Avrasya Konuşmaları” toplantı dizisinin dokuzuncusunda Küresel Kaynaklar Grubu ve Boğaziçi Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Öğütçü’yü misafir ediyor. Toplantı, 24 Ocak Cumartesi günü saat 14:00’te Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacak.

24 Ocak 2015 Cumartesi

Kötülük Felsefeleri Atölyesi İhtisas Sempozyumu

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde Yaylagül Ceran Karataş yönetiminde Şubat 2014’te biten Kötülük Felsefeleri: Romanlar ve Filmler Ekseninde Kötülük ve Günah Kavramları adlı atölyede, Batı Felsefesi çerçevesinde kötünün ve kötülüğün ne olduğu, nasıl yansıdığı, üzerinde nasıl ve hangi yöntemlerle konuşulduğu ya da konuşulabilir olduğu, tanrının-doğanın ve insanın kötü eylemlerde ve niyetlerde rolünü ne olduğu konuşuldu. Ahlakın, siyasetin ve sanatın vazgeçilmez sorusu ‘kötülük nerede? ekseninde kötülüğün insanî olanda içkinliği ve aynı zamanda aşkınlığı atölyenin referans noktalarını inşa etmiştir. Bu sürecin sonunda atölyenin iki yıllık çalışmalarının birikimi 24 Ocak 2015 tarihinde, 15:00 – 19:00 saatleri arasında Bilim ve Sanat Vakfı Zeyrek Binası Zeyrek Salonu’nda gerçekleştirilecek Kötülük Felsefeleri Atölyesi İhtisas Sempozyumu ile paylaşılacak.

24 Ocak 2015 Cumartesi

Memlüklerin Son Asrında Hadis

Halit Özkan

Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin Tezgâhtakiler toplantı dizisinin Ocak ayındaki ikinci konuşmacısı Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nden Doç. Dr. Halit Özkan olacak. Özkan yakın zamanlarda yayınlanan kitabı çerçevesinde Memlükler dönemindeki hadis literatürüne dair bir sunum gerçekleştirecek.

24 Ocak 2015 Cumartesi

Şehir Sokak Hafıza: Kuyulu’dan Biçki Yurdu’na Osman Nuri Ergin ile İstanbul Sokak Adları

Erol Ölçer

Bir Kitap Bir Yazar program serimizde bu ay Şehir Sokak Hafıza: Kuyulu’dan Biçki Yurdu’na Osman Nuri Ergin ile İstanbul Sokak Adları başlıklı kitabı çerçevesinde Erol Ölçer’ı misafir edeceğiz.

24 Ocak 2015 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.