BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

7 Kasım 2015 Cumartesi

07

Kas

Ethnicity and Religion in China

Patrick Meyer

Küresel Araştırmalar Merkezi, Asya Konuşmaları toplantı dizisinin Kasım toplantısında Dr. Patrick Meyer’i misafir ediyor. Meyer, Çin’deki etnisite ve din meselelerine ilişkin bir sunum yapacak. Toplantı, 7 Kasım Cumartesi günü saat 13:00’te İdari Kat Toplantı Salonu’nda başlayacak.

7 Kasım 2015 Cumartesi

Tüketim Planlaması ve Yeni Kalkınmacılık- Kamu Hizmet Kapasitesi Politik İstikrar İlişkisi

Ahmet Faruk AysanMustafa Çelen

Küresel Araştırmalar Merkezi’nde kalkınma konusunun farklı yönleriyle ele alınacağı “Kalkınmayı Yeniden Düşünmek” başlıklı yeni bir konuşma serisi başlıyor. Bu çerçevede Doç. Dr. Ahmet Faruk Aysan’ın “Tüketim Planlaması ve Yeni Kalkınmacılık” ve Prof. Dr. Mustafa Çelen’in “Kamu Hizmet Kapasitesi Politik İstikrar İlişkisi” başlıklı sunumlarıyla ilk toplantı, 7 Kasım Cumartesi günü saat 15:00’de Zeyrek Salonu’nda yer alacak.

7 Kasım 2015 Cumartesi

Kelamda Nedensellik: İlk Dönem Kelâmcılarında Tabiat ve İnsan

Osman Demir

Medeniyet Araştırmaları Merkezinin düzenlediği bu toplantıda Çanakkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Doç. Dr. Osman Demir konuğumuz olacak. Demir, yakın zamanlarda yayınlanan kitabı çerçevesinde ilk dönem kelâmında Müslümanların tabiat ve insan hakkındaki fikir yürütmelerinin teolojik arka planını, gerekçelerini ve bu doğrultuda yapılan izah denemelerini tartışacak.

7 Kasım 2015 Cumartesi

PANEL: Rusya'nın Suriye Müdahalesinin Küresel ve Bölgesel Yansımaları

Kasım ayında Küresel Araştırmalar Merkezi’nde “Rusya’nın Suriye Müdahalesi Küresel ve Bölgesel Yansımaları” başlığıyla Rusya’nın Ortadoğu siyasetinin ve Suriye meselesinin tartışılacağı bir panel düzenlenecek. Yrd. Doç. Dr. Vügar İmanbeyli, Doç. Dr. İlyas Kemaloğlu ve Yrd. Doç. Dr. Süleyman Elik’in sunum yapacağı panel, 7 Kasım Cumartesi günü saat 17:00’de Zeyrek salonunda yer alacak.

7 Kasım 2015 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.