BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

18 Nisan 2015 Cumartesi

18

Nis

Şia ve Hadis

Ülkemizde akademik olarak yeterince incelenmemiş konulardan biri olan Şia mezhebinin hadis anlayışını farklı açılardan ele alan ve yakın zamanlarda Klasik Yayınları'ndan basılmış olan Şia'nın Hadis Anlayışı Üzerine İncelemeler başlıklı derleme kitap çerçevesinde Şia'nın hadis kaynaklarını ve hadisin bu mezhep içindeki yerini konuşmak üzere Medeniyet Araştırmaları Merkezinde bir panel düzenlenmektedir. Mehmet Ali Büyükkara'nın başkanlık edeceği bu panelde, Şiiliğin temel fırkalarını, şia'nın hadis rivayeti yaklaşımları ve rivayet literatürü tartışmaya açılacaktır.

18 Nisan 2015 Cumartesi

Osmanlı Minyatürü'nde Mevlânâ'nın Yaşam Öyküsü: Menâkıbü'l Arifîn ve Tercüme-i Sevâkıb-ı Menâkıb Nüshaları

Hesna Haral

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında Hesna Haral’ı misafir ediyor. 18 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek programda Haral’ın doktora tezi “Osmanlı Minyatürü'nde Mevlânâ'nın Yaşam Öyküsü: Menâkıbü'l Arifîn ve Tercüme-i Sevâkıb-ı Menâkıb Nüshaları”nı konuşacağız.

18 Nisan 2015 Cumartesi

Bulgar Metinlerinde Osmanlı

Hüseyin Mevsim

Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak birincil tarihî kaynakların okunması/tartışılması düşüncesiyle düzenlediğimiz Tarih Okumaları başlıklı toplantılar serisinin 2014-2015 dönemini gayrimüslim Osmanlı tebaası tarafından kaleme alınan ve Osmanlı tarihini konu edinen eserlere ayırıyoruz. Osmanlı tarihçiliğinin, farklı değerlendirmeleri ve perspektifleri barındıran ve fakat yeterince ve yerinde değerlendiril(e)meyen bu kaynakları, kısmen de olsa, anlamak, anlamlandırmak ve tartışmak amacı ile başladığımız serinin bu ayki toplantısında Hüseyin Mevsim misafirimiz olacak. Programda Hüseyin Mevsim ile, Osmanlı dönemi Bulgar metinlerinin nasıl bir Osmanlı/Osmanlı tarihi algısı barındıkları üzerine konuşacağız.

18 Nisan 2015 Cumartesi

Nükleer Müzakereler ve İran’ın Ortadoğu Politikası

Hakkı Uygur

Küresel Araştırmalar Merkezi “Ortadoğu Konuşmaları” toplantı dizisinin yirmi üçüncüsünde Dr. Hakkı Uygur’u misafir ediyor. Uygur, İran’ın nükleer programı ve Batı’yla ilişkileri çerçevesinde Ortadoğu politikasına dair bir sunum yapacak. Toplantı, 18 Nisan Cumartesi günü saat 17:00’de Zeyrek Salonu’nda başlayacak.

18 Nisan 2015 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.