BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

25 Nisan 2015 Cumartesi

25

Nis

İslam'ı Yazmak

Mahmut Mutman

KAM “Kitap-Makale Sunumları” konuşma serisinin Nisan ayındaki toplantısında İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Mahmut Mutman’ı misafir edecek. Mutman, The Politics of Writing Islam: Voicing Difference (Bloomsbury, 2014) isimli kitabı üzerine bir sunum yapacak. Toplantı 25 Nisan Cumartesi günü saat 15:00’te Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacak.

25 Nisan 2015 Cumartesi

Metafizik Kötülük ve Sanat

Aydın Topaloğlu

Sanat Araştırmaları Merkezi’nin Mart ayında başlattığı SanatKötülük dizisinin Nisan ayı konuğu Aydın Topaloğlu. Kötülük, sanat ve felsefe ilişkisini konu alan serinin ikinci oturumunda Metafizik Kötülük ve Sanat üzerine konuşacağız.

25 Nisan 2015 Cumartesi

Balkanlarda Müslüman Kimliğinin Antropolojisi

Metin İzeti

Balkan Tarihi Konuşmaları program serisinin bu ay ki misafiri Metin İzeti olacak. Metin İzeti ile Balkanlar’da İslam/Müslüman kimliğinin inşasında rol oynayan unsurlar ve Balkan Müslümanlığının kendine has özellikleri üzerine konuşacağız.

25 Nisan 2015 Cumartesi

İslam Kültür Tarihinde Mûsiki

Pehlül Düzenli

Medeniyet Araştırmaları Merkezi ve Sanat Araştırmaları Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği "Türk Müziği Konuşmaları" üst başlıklı yeni toplantı dizisinin ilk programında Pehlül Düzenli'yi misafir ediyoruz. Toplantıda Düzenli, "İslam Kültür Tarihinde Mûsiki" başlıklı bir konuşma yapacak.

25 Nisan 2015 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.