BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

9 Mayıs 2015 Cumartesi

09

May

Taşköprîzâde: Miftâhü’s-saâde ve misbâhü’s-siyâde fî mevzûâti’l-ulûm & Sadreddinzâde Şirvânî: el-Fevâidü'l-Hâkâniyye el-Ahmedhâniyye

Ahmet SüruriMustakim Arıcı

Fahrettin Razi Sonrası İlimler Tasnifi Literatürü Toplantı dizisinin beşinci oturumunda Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Süruri Taşköprîzâde'nin Miftâhü’s-saâde ve misbâhü’s-siyâde fî mevzûâti’l-ulûm adlı eserinde ilimler tasnifinin ele alınış biçimine dair bir sunum gerçekleştirecek. Aynı oturum içerisinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mustakim Arıcı, Sadreddinzâde Şirvânî'nin el-Fevâidü'l-Hâkâniyye el-Ahmedhâniyye başlıklı eserini tartışacak.

9 Mayıs 2015 Cumartesi

The Otherness of Chinese Culture - 1919-1989

George Wu

Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin Tezgâhtakiler toplantı dizisinin Mayıs ayındaki ilk konuşmacısı George Wu olacak. Wu, son dört yüz yıl içerisinde Çin kültürünün nasıl çözülüp yeniden inşa edildiğini ve Batı düşüncesi ile nasıl bir dinamik ilişki içerisinde olduğuna dair bir sunum gerçekleştirecek. Sunum dili İngilizcedir.

9 Mayıs 2015 Cumartesi

Uluslararası Hukukta İltica ve Suriye Krizi

İbrahim Kaya

Küresel Araştırmalar Merkezi “Özel Etkinlik” toplantı dizisinin Mayıs ayı toplantısında Prof. Dr. İbrahim Kaya, Suriye krizi bağlamında uluslararası hukukta mültecilerin statüsünü tartışacak. Toplantı, 9 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’de Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacak.

9 Mayıs 2015 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.