BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

22 Ekim 2016 Cumartesi

22

Eki

Marks Okuma Grubu

İki yüzüncü doğum gününe yaklaşan Karl Marx’ın, günümüzde halen ekonomi-politik tartışmalarda etkisini devam etmekte ve onu okuyup anlamak kaçınılmaz bir sorumluluk olarak durmaktadır. Bu anlayışla, Marx Okuma Grubu’nda Marksizm’in kurucu ismi Karl Marx’ın felsefe ve ekonomi-politik alanında kaleme aldığı temel metinlerin okunması ve Marksizm’in temel çerçevesinin çizildiği birincil literatürle katılımcıların karşılaşması hedeflenmektedir. Hegel, “genel olarak tanıdık olan (bekannt) bilinen (erkannt) değildir” demekteydi. Bu açıdan bu grup, Marx’a olan aşinalığımızı kritik ederek onun teorik sisteminin temel koordinatlarını ortaya çıkarmayı hedeflemektedir.

22 Ekim 2016 Cumartesi

Roman ve Hakikat Okuma Grubu

Mustafa Özel

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi’nde Mustafa Özel’le “Roman ve Hakikat” okuma grubu başlıyor! Romanın hem bir edebi tür hem de bir bilgi söylemi olarak niteliği kısaca tartışıldıktan sonra, modernlik/kapitalizm bağlamında kararlaştırılan birtakım temalar ve o temalara dair muhtelif kitapların değerlendirileceği okuma grubuna sınırlı sayıda katılımcı kabul edilecektir. Katılımcılardan yoğun okuma programına uyum ve düzenli katılım beklenmektedir.

22 Ekim 2016 Cumartesi

Yazı İşliği

Hasanali Yıldırım ve Nermin Tenekeci koordinatörlüğünde yürütülmekte olan yazı işliği, yeni dönemde, yeni katılımcı almaya devam ediyor. İşliğe katılmak için son başvuru tarihi 26 Eylül 2016 Cumartesi, saat 18.00.

22 Ekim 2016 Cumartesi

Süleymaniye Camii Geometrik Desenleri ve Tekil Bir Uygulama

Serap Ekizler Sönmez

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar-Özel Etkinlik kapsamında Mimar Sinan Cami Minberlerinde Beşgen Geometrik Desenler* kitabının yazarı Serap Ekizler Sönmez’i konuk ediyor.

22 Ekim 2016 Cumartesi

Müzik ve Kimlik

Rıdvan Şentürk

Medeniyet Araştırmaları Merkezinin düzenlediği Tezgahtakiler tartışmalı toplantı serisinin Ekim aydındaki ilk konuşmacısı İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Doç. Dr. Rıdvan Şentürk olacak.

22 Ekim 2016 Cumartesi

Halil İnalcık'ı Anma Paneli

22 Ekim 2016 tarihinde Halil İnalcık'ı Anma Paneli düzenliyoruz.

22 Ekim 2016 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.