BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

16 Nisan 2016 Cumartesi

16

Nis

Yönetmek Ne Etmektir?

Mustafa Özel

Küresel Araştırmalar Merkezi Etkin Yönetim Söyleşileri’nin Nisan ayı toplantısında Dr. Mustafa Özel’le yeni çıkan kitabı Yöneticilik Dersleri (Küre Yayınları, 2016) üzerine bir söyleşi gerçekleştireceğiz. Toplantı 16 Nisan Cumartesi günü saat 14:00’de Zeyrek Salonu’nda başlayacak.

16 Nisan 2016 Cumartesi

Yahya Kemal'de Manzaranın Fethi

Habil Sağlam

Biyografik veriler, düşünsel etkileşimler ve elbette şiirleri ışığında Üsküp, Selanik, İstanbul ve Paris arasında şekillenen şehir algısına yoğunlaşarak şairin eserlerine farklı bir perspektiften bakmanın deneneceği bu sunumda manzaranın kimlik kurucu fonksiyonu ve öznelliğin oluşumuna tesirleri üzerinde durulacaktır.

16 Nisan 2016 Cumartesi

Ibn Sina ve Descartes'ta Kendini Bilme

Burak Şaman

Medeniyet Araştırmaları Merkezinin düzenlediği Tezgahtakiler tartışmalı toplantı serisinin Nisan aydındaki ikinci konuğu 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Burak Şaman olacak. Şaman, Ibn Sina ve Descartes'in epistemolojilerinde benlik bilgisini karşılaştıracak. İki filozofta epistemolojik ilk ilke olarak yer alan vasıtasız bilme imkanı olarak ben bilgisinin kesinliği, ruh-beden ayrımı üzerinden ele alınacaktır.

16 Nisan 2016 Cumartesi

Türkiye’de Tasarruf Eğilimi: Nereye Gidiyoruz?

Mevlüt Tatlıyer

Küresel Araştırmalar Merkezi "Kalkınmayı Yeniden Düşünmek" toplantı serisinin Nisan ayı toplantısında Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Tatlıyer, "Türkiye’de Tasarruf Eğilimi: Nereye Gidiyoruz?" başlıklı bir sunum yapacak. Toplantı 16 Nisan Cumartesi günü saat 17:00’de İdari Kat Toplantı Salonu’nda yer alacak.

16 Nisan 2016 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.