BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

7 Mayıs 2016 Cumartesi

07

May

BSV 27. Öğrenci Sempozyumu

Vakfımızın geleneksel öğrenci sempozyumlarının 27.cisinde farklı disiplinlerden 15 tebliğin sunulacağı sempozyum genel katılıma açıktır.

7 Mayıs 2016 Cumartesi

İslam Sanatı ve Müze: Poetik ve Politik Yaklaşımlar

Emine Betül Çakırca

Halihazırda devam eden tez çalışmalarını paylaşmayı amaçlayan sunum, ondokuzuncu yüzyılda İslam sanatının İngiltere ve Osmanlı müze koleksiyonlarına dahil edilme sürecinde sergilenen poetik ve politik yaklaşımlar üzerine yoğunlaşacaktır.

7 Mayıs 2016 Cumartesi

Darülfünun Felsefe Hocası Olarak Babanzade Ahmed Naim

M. Cüneyt KayaCahid Şenel

Medeniyet Araştırmaları Merkezinin düzenlediği Tezgahtakiler tartışmalı toplantı serisinin Mayıs aydındaki konuşmacıları İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden Doç Dr. Cüneyt Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Cahid Şenel olacak. Toplantıda Ahmed Naim'in çalışmalarının Felsefe Makaleleri ve Felsefe Dersleri başlıklarıyla derlendiği kitaplar ışığında, 1900'lü yıllarda Darülfünun Felsefe Bölümü hocası olan Babanzade Ahmed Naim'in makaleleri, ders notları, çevirileri ile Türkiyede felsefeye yaptığı katkı üzerine konuşulacaktır.

7 Mayıs 2016 Cumartesi

Şehirleşme Üzerine Yeni Tasavvurlar: Neşet Halil ve Fehmi Yavuz

Ahmet Baş

Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak birincil tarihî kaynakların okunması/tartışılması düşüncesiyle düzenlediğimiz Tarih Okumaları başlıklı toplantılar serisinin 2015-2016 döneminde gerçekleştireceğimiz oturumlarını erken Cumhuriyet döneminde çeşitli saiklerle oluşan şehircilik literatürüne ayırıyoruz. Bu çerçevede serinin Mayıs ayı programında Ahmet Baş ile, Neşet Halil’i Şehirciliğimiz, Fehmi Yavuz’u Şehirciliğimiz Hakkında Mukayeseli Raporlar isimli eserleri çerçevesinde ele alacağız.

7 Mayıs 2016 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.