BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

20 Ocak 2018 Cumartesi

20

Oca

Bir Tasarım ve İnşa Öyküsü: Dr. Hikmet Bey Evi

Ahmet Yılmaz

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi, Ev ve Mimari isimli program dizisine üçüncü oturumuyla devam ediyor. Celâleddin Çelik ve Halil İbrahim Düzenli moderatörlüğünde gerçekleştirilen program dizisinin Ocak ayı konuğu mimar Ahmet Yılmaz olacak. Yılmaz, programda tasarımını yaptığı Dr. Hikmet Bey evinden bahsedecek.

20 Ocak 2018 Cumartesi

Sanattan Hakikate: Heidegger, Van Gogh, Schapiro, Derrida

Erdal Yıldız

Erdal Yıldız ile 2017 sonunda yayınlanan kitabını konuşacağız.

20 Ocak 2018 Cumartesi

Çin ve Dünya: Nereye Doğru?

Fatih Oktay

Kitap-Makale Sunumları toplantı dizisi dahilinde Fatih Oktay "Çin:Yeni Büyük Güç ve Değişen Dünya Dengeleri" kitabı çerçevesinde bir sunum gerçekleştirecek.

20 Ocak 2018 Cumartesi

Modernleşen Osmanlı Taşrasında Yönetmek ve Yönetilmek: Batı Anadolu Kazaları (1876-1908)

Biray Çakmak

Şehir ve Mahalle Konuşmaları başlıklı yeni program serisine başlayan Türkiye Araştırmaları Merkezi, mekan, şehir ve mahalle konularını tarihi ve güncel yönleri ile konuşmaya fırsat verecek tez, makale, kitap, proje vb. çalışmaları kitlesine ulaştırıp tartışmaya devam ediyor. Bu minvalde serinin Ocak ayında ikinci konuğu TÜBİTAK tarafından desteklenen projesi Modernleşen Osmanlı Taşrasında Yönetmek ve Yönetilmek: Batı Anadolu Kazaları (1876-1908) çerçevesinde Biray Çakmak olacak.

20 Ocak 2018 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.