- ANA SAYFA
- ETKİNLİKLER
18
Şub
DÎVÂN: DİSİPLİNLERARASI ÇALIŞMALAR DERGİSİ'NİN 24. SAYISI (MEŞRUTİYET I) ÇIKTI!
Osmanlı tecrübesinin yanı sıra Rusya ve İran gibi meşrutî yönetime geçmek zorunda olan komşularının da tecrübelerinin önemli olduğu anlayışından hareketle Dîvân: Disiplinlerarası Çalışmalar Dergisi’nin 2008 yılına ait iki sayısı Osmanlıda ve komşularında meşrutiyet tecrübesini ele alan yazılara tahsis edildi. 20. yüzyıl Osmanlı meşrutiyet tecrübesinin daha iyi anlaşılabilmesine katkı yapabileceği ümit edilerek, birinci sayıda, modern dönem meşrutiyet düşüncesi ve tecrübesinin tarihi kökenleri ile Osmanlı çevresinde meydana gelen benzer tecrübeler değerlendirilmeye çalışıldı:
Çizgidışı Bir Çizerle Çizgiler Üzerine: Dağıstan Çetinkaya
Dağıstan Çetinkaya
Kırkambar Sohbet programımızda bu ay "Çizgidışı Bir Çizerle Çizgiler Üzerine:Dağıstan Çetinkaya" başlığı altında çizer Dağıstan Çetinkaya'yı konuk edeceğiz.
20
Şub
Dîvân'ın 22. Sayısına Web'den Ulaşmak Artık Mümkün!
Dîvân: Disiplinlerarası Çalışmalar Dergisi'nin "Medeniyet ve Düzen" konulu 22. sayısında yer alan makaleler, derginin web sayfasında pdf olarak okuyucuların dikkatine sunulmuştur. Makaleler http://www.divandergisi.com/dergiler.aspx?SAYI=22 adresinden indirilebilir.
Sovyetler Birliği'nde Türkiye Çalışmaları
Liaisan Şahin
Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Öğretim görevlilerinden ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler anablim dalı doktorantlarından Liaisan Şahin ile Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsünde hazırladığı Sovyetler Birliği'nde Türkiye Çalışmaları 1917-1991 (Soviet Studies on Turkey 1917-1991) başlıklı çalışması üzerine toplantı yapacağız. Sunumda Rusya’da Doğu araştırmalarının genel tarihi ve bu araştırmaların bir kolu olarak Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti incelemeleri konusunda bilgi verilecektir. Ayrıca Rus Doğu biliminin Batı Doğu biliminden farkına ve Rus-Türk ilişkilerinin özelliklerine de değinilecek, bu konudaki yaklaşımlardan bahsedilecektir.
2024 Güz Programı
Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.
DETAYLI BİLGİ