BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

17. Hafta

24

Nis

Biyografi Atölyesi

Abdülhamit Kırmızı

Bu okuma grubunun amacı, biyografileri eleştirel gözle inceleyebilmek, hayat hikayelerine kritik yaklaşabilmektir. Bunun için önce temel teorik yaklaşımlar gözden geçirilecek, ardından İslam dünyasında, Türklerde, Osmanlı toplumunda ve Avrupa’da biyografi yazımı incelenecektir.

24 Nisan 2010 Cumartesi

Bilişsel Sinirbilimleri ve Felsefe Atölyesi

Lütfü Hanoğlu

Günümüzde geliştirilen yeni teknikler ve beynin işleyişi ile ilgili oluşan bilgi birikimi sayesinde sinirbilimleri, daha önce kendi bilimsel araştırma alanından dışladığı veya ele almaya cesaret edemediği bilinç, karar verme, akıl yürütme, özgür irade gibi üst düzey zihinsel fenomenleri artık ele almaya başlamıştır. Ancak kanımızca buradaki sorunlu iki nokta, bu alanlarda deneysel araştırma planlarının ciddi içerikli teorik alt yapıdan yoksun olması ile çok sayıda ve hızla biriken deneysel verilerin üst teorik çerçevelerde yorumlanma eksikliğidir. Grubun amacı, seçilecek bazı üst düzey zihinsel fenomenler için hem felsefi arka plan oluşturmak, hem de sinirbilimsel verileri gözden geçirmek; sonrasında ise, daha uygun deneysel metodolojiler ve teorik açıklama modelleri geliştirmeye çalışmaktır.

24 Nisan 2010 Cumartesi

İstanbul'un Yeni Yoksulluk ve Dışlanma Pratiklerine Ayazma'dan Bakmak

Özgür Sevgi Göral

Paris Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Tarih ve Medeniyet Bölümü Osmanlı ve Türk tarihi programı doktorantlarından Özgür Sevgi Göral ile yeni yoksulluk ve dışlanma siyasetini İstanbul Ayazma semti örneğinden hareketle tartışacağız.

24 Nisan 2010 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.