BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

50. Hafta

10

Ara

Stratejik Derinlik Atölyesi

Küresel Araştırmalar Merkezi ile Medeniyet Araştırmaları Merkezi’nin ortak yürüttüğü bu atölyenin temel amacı, yayınlanmasının üzerinden on yıl geçen "Stratejik Derinlik" kitabını, Türk dış politikası açısından kurucu ancak “tamamlanmamış” bir metin olarak ele almak suretiyle güncel siyasetin ideolojik ve pragmatik polemiklerinin ötesinde uluslararası ilişkiler teorileri, jeopolitik kuramlar, siyaset teorisi ve medeniyetler tarihi alanlarının sağladığı imkânlar ekseninde yeniden okumak, analiz etmek ve bir kritiğe tâbi tutmaktır.

10 Aralık 2011 Cumartesi

'Sonsuz Kare' Örneği

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Türk Sineması Araştırmaları ekibinin her ay düzenli olarak sürdürdüğü “Türkiye’de Sinema Dergiciliği” toplantılarının bu ayki konuğu Mesut Uçakan.

10 Aralık 2011 Cumartesi

Yeni İnsan: Kaderle Tasarım Arasında

Nazife Şişman

Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği Tezgâhtakiler toplantı serisinin Aralık ayı programında Nazife Şişman'ı misafir ediyoruz. Son dönemlerde çalışmalarını insan doğasının biyoteknolojik manipülasyonlarının doğurduğu/doğuracağı sosyal ve ahlakî sorunların değerlendirilmesine yoğunlaştıran Şişman, toplantıda, bu uzun soluklu çalışmaların bir ürünü olan ve Kasım 2011'de Timaş Yayınları tarafından yayımlanan "Yeni İnsan: Kaderle Tasarım Arasında" adlı eseri çerçevesinde bir sunum yapacak.

10 Aralık 2011 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.