BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

13. Hafta

30

Mar

Almanya, Rusya ve Türkiye'de Etnisite Rejimleri ve Milliyet

Şener Aktürk

Mart ayında “Kitap-Makale Sunumları” toplantı dizisi çerçevesinde Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şener Aktürk’ü misafir ediyoruz. Geçtiğimiz yıl, “Almanya, Rusya ve Türkiye’de Etnisite Rejimleri ve Milliyet” (Regimes of Ethnicity and Nationhood in Germany, Russia, and Turkey, Cambridge University Press, 2012) isimli bir kitabı yayımlanan Şener, sunumunda kitabında tartıştığı 20. yüzyıldan 21. yüzyıla girerken Alman, Türk, Sovyet ve Rus kimliklerinin geçirdiği radikal değişikliğe odaklanacak ve ortaya koyduğu üçlü etnik rejim tipolojisinden bahsedecek. Toplantı, 30 Mart Cumartesi günü saat 13:00’de Araştırma II Salonu’nda başlayacak.

30 Mart 2013 Cumartesi

Bâkî ve Shakespeare Üzerine Metinlerarası Bir Yaklaşım: Hazan Gazeli ve Sone 73

Alphan Akgül

Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez ve Makale Sunumu etkinliği kapsamında 30 Mart 2013 tarihinde Alphan Akgül’ü misafir ediyor. Akgül’ün Journal of Turkish Studies’te yayımlanan “Bâkî ve Shakespeare Üzerine Metinlerarası Bir Yaklaşım: Hazan Gazeli ve Sone 73” başlıklı makalesinin merkeze alınacağı toplantıda, bu çalışmadan hareketle yazılabilecek yeni bir makaleye zemin hazırlanması amaçlanmaktadır.

30 Mart 2013 Cumartesi

Refah Rejimi Bağlamında Yaşlıların Refahının Mukayeseli Bir Analizi

Fatih Aysan

Tezgaftakiler toplantı dizimizin mart ayındaki son konuğu İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Fatih Aysan'ı misafir ediyoruz. Aysan değişen toplumsal koşullarda farklı ülkelerde yaşlıların refah seviyelerinin mükayeseli bir analizini sunacak.

30 Mart 2013 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.