BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

48. Hafta

30

Kas

Şehirötesi Ağlar – 2: Osmanlı’da Ticaret - Kişiler, Kurumlar, İlişkiler -

Bilim ve Sanat Vakfı Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak “Şehir Ötesi Ağlar” olgusunu merkeze alan ve bunu inanç, ticaret, siyaset gibi alt başlıklar üzerinden incelemeyi amaçlayan bir dizi panel gerçekleştirmek arzusundayız. Bu çerçevede yaptığımız ilk panelde misyonerlik ve misyonerler üzerine yoğunlaşmıştık. İkinci panelimiz ise, ticaret/tüccar ağları üzerine olacak. Panel çerçevesinde; söz konusu ağların nasıl teşekkül ettiği, bu teşekkül sürecinde ön plana çıkan aktörler, bölgesel (coğrafya, iklim, sosyo-kültürel yapı vs.) faktörlerin etkileri, bir ağa dahil olmanın avantaj ve dezavantajları gibi meseleleri ticaret/tüccar ağları üzerinden aydınlatmayı amaçlıyoruz.

30 Kasım 2013 Cumartesi

Frankfurt Okulu, Rasyonalite ve Eleştirel Teori

Ahmet Çiğdem

Türkiye'de Çağdaş Sosyolojik Yönelimler Toplantı Dizisi'nin beşinci konuğu Gazi Üniversitesii'nden sosyolog Profesör Ahmet Çiğdem olacak. Çiğdem, özellikle Habermas etrafında geç dönem Frankfurt Ekolü'nün ana hatlarını çizdikten sonra Türkiye'de sosyoloji alanı içerisinde Eleştirel teorinin nasıl karşılandığı, hangi alanlarda tartışıldığına dair konuşacak.

30 Kasım 2013 Cumartesi

Alımlama Estetiği Işığında Hüsn ü Aşk’ın Tahlil ve Tenkidi

Nilüfer Tanç

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında 30 Kasım 2013 Cumartesi günü Nilüfer Tanç’ı misafir ediyor. Tanç ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Prof. Dr. Pervin Çapan’ın danışmanlığında hazırladığı doktora tezi “Alımlama Estetiği Işığında Hüsn ü Aşk’ın Tahlil ve Tenkidi” başlıklı tezi üzerine konuşacağız.

30 Kasım 2013 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.